Vogue
Pat McGrath ontwerpt make-up collectie samen met het Met Museum

beauty

Pat McGrath ontwerpt make-up collectie samen met het Met Museum

Datum
Pat McGrath

Make-up artist Pat McGrath heeft de handen ineen geslagen met The Metropolitan Museum of Art in New York om een exclusieve make-up collectie uit te brengen. Tegelijkertijd met de opening van de expositie van het kostuuminstituut van het museum (waar het jaarlijkse Met Gala rondom wordt georganiseerd) lanceert Pat McGrath Labs x The Met een cosmetica- en kledingcollectie.

Persoonlijke band

In 2015 bracht McGrath haar eerste make-up product uit, het gouden poeder Gold 001, omdat de kleur zo populair was op de fashionweek catwalks. Ondertussen heeft de 52-jarige make-up artist een permanente make-up lijn, die bestaat uit lipsticks, lipliners, eyeliners, een mascara, oogschaduw paletten en – naar eigen zeggen – de ideale lippenbalsem. Afgelopen maand liet Pat weten dat er 14 kleuren lipgloss bij komen, en daarvan debuteert de eerste tijdens de samenwerking met het Met Museum. ‘Ik voel me onwijs verbonden met de expositie van dit jaar [‘Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination’] – veel van de uitzonderlijke stukken die tentoongesteld worden zijn van shows en campagnes waar ik aan heb meegewerkt, dus voor mij representeert het een aantal van de meest geliefde en baanbrekende momenten uit mijn carrière als make-up artiest,’ laat McGrath weten aan Women’s Wear Daily. ‘Dat het Metropolitan Museum of Art make-up betrekt bij een aantal van de grootste meesterwerken uit de Westerse kunst is geweldig.’

Hemelse lipgloss

Pat McGrath Labs x The Met zal de lipglosskleur ‘Lust: Gloss in “Aliengelic”’ uitbrengen, een duochrome kleur met lichtroze glans. Vanaf 8 mei is de kleur te koop (voor 24 euro), samen met een speciale editie van het ‘Mothership IV: Decadence’ oogschaduw palette (voor 105 euro). De verpakking van de make-up producten is bedrukt met kunstwerken uit de Met expositie. ‘Deze limited edition van Mothership IV: Decadence is geïnspireerd op schilderijen uit de renaissance- en barokperiode. De nieuwe Lust: Gloss in de kleur Aliengelic, die zijn exclusieve debuut maakt tijdens het Met Gala, is een extravagante etherische gloss geinspireerd op de hemelse wezens en weelderige texturen die ik zie in de expositie,’ aldus McGrath.

Pat McGrath Labs x The Met

Hedendaagse renaissance

Ook zijn er twee uniseks kledingstukken te koop in samenwerking met de tentoonstelling: korte mouwen T-shirts voor 52 euro en lange mouwen T-shirts voor 69 euro, eveneens met renaissance-inspired prints. McGrath ziet het  ‘renaissance’ thema niet alleen als iets uit het verleden; ze ziet het ook als iets dat breder is dan religie. ‘We maken een renaissance van het individu mee, en een viering van de mensheid; dit laat een nieuw bewustzijn zien en het verlangen om meer inclusief te zijn – hoewel er nog een lange weg te gaan is,’ zegt ze aan WWD. ‘Echte schoonheid draait om zelfvertrouwen, individualiteit en karakter en we moeten blijven eisen dat alle culturen, genders, uitdrukkingen van seksualiteit, religie en culturele geloven gerepresenteerd worden.’ De Pat McGrath x The Met collectie zal vanaf 8 mei te koop zijn in de museumshop van het Met, en in beperkte oplage online.

Pat McGrath Labs x The Met

De beste budget dagcrèmes die je bij de drogist kan scoren

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten