Vogue
Slechts 20 minuten extra slaap kan helpen tegen snack-attacks in de middag

beauty

Slechts 20 minuten extra slaap kan helpen tegen snack-attacks in de middag

Datum
Jan Welters, Vogue Nederland, juni 2017.

Volgens onderzoek van King’s College London, gepubliceerd in het Journal of Clinical Nutrition, is de connectie tussen goed slapen en gezond eten nog belangrijker dan we al dachten. Het onderzoek suggereert dat slechts 20 minuten extra onder de dekens kan helpen tegen ongezonde food cravings later op de dag.

Avondroutine

Onderzoekers keken naar 42 gezonde mensen die tussen de vijf en zeven uur slaap per dag kregen – iets minder dan de aanbevolen hoeveelheid. De helft van de deelnemers begon een programma dat hun hielp langer te slapen, door onder andere geen koffie te drinken, een ontspannen bedtime routine aan te houden en niet met een te volle of lege maag te gaan slapen. De andere helft ging door met hun gebruikelijke slaapgewoontes.

10 gram minder suiker

Resultaat van het onderzoek was dat 86% van de groep die zichzelf een gezondere avondroutine had aangewend – en hiermee hun slaaptijd gemiddeld met 21 minuten verhoogde – een maand na start van het onderzoek per dag bijna 10 gram (vergelijkbaar met een halve plak cake) minder suiker innamen. En de lange slapers aten ook nog eens minder koolhydraten. 'Het feit dat langere slaap leidt tot een vermindering in de suikerinname suggereert dat een simpele verandering in levensstijl mensen kan helpen om een gezonder dieet te consumen,' vertelt Dr. Wendy Hall, leider van het onderzoek, aan Newscientist. Meer slaap, minder snacken... Hoe simpel kan het zijn?

Met deze L’Oréal robot kun je straks in de winkel precies de foundation krijgen bij je huidskleur

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten