Vogue
Deauville, Biarritz of toch Venetië? Reis in de stijl van Coco Chanel ter ere van #leseauxdechanel

beauty

Deauville, Biarritz of toch Venetië? Reis in de stijl van Coco Chanel ter ere van #leseauxdechanel

Datum
Auteur
Kaira van Wijk
Chanel

Afgelopen week lanceerde Chanel drie nieuwe parfums; drie verhalen gevangen in geur over het leven van de onnavolgbare Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel. Deauville, – de 'Rivièra van het noorden – Biarritz aan de Baskische kust en de schilderachtige stad Venetië, waar nu ook de kunst- en designbiënnale plaatsvindt. Het resultaat is subliem, vooral in hoe subtiel de eau de toilettes ruiken. Alle drie met een frisse ondertoon (want alle bijbehorende plaatsen gelegen aan zee) en eigen karakter. In Coco’s bewoordingen: ‘Een vrouw die geen parfum draagt heeft geen toekomst’. Zelf treed ik mijn toekomst liever met volle vaart tegemoet – in de geest van mademoiselle Coco. Laat ik dat nu zelfs (vrij letterlijk) doen tijdens een bijzondere reis met het Franse modehuis.

Alessandra Mastronardi stapt aan boord van Chanels Oriënt Express

Chanels Oriënt Express

Op uitnodiging van het iconische modehuis werd ik van Amsterdam naar een klein station in Parijs geleid, waar ons gasten – waaronder ook actrices Ella Purnell en Yara Shahidi – een stoomtrein te wachten stond. Niet zomaar één, nee, de Oriënt Express was van het stof ontdaan en nieuw leven ingeblazen. Magnifique! Voor mij persoonlijk niets minder dan een droom die uitkomt. Wie wil er nu niet eens in zijn leven luxe treinen á la Agatha Christie’s Murder on the Orient Express? Alleen wel met een iets minder dramatisch einde, s'il vous plaît.

Chanels Oriënt Express

Binnen schoof een pianospeler aan en werd er uitgebreid gedineerd, terwijl het groene landschap van Normandië aan ons voorbij trok. Tegen het vallen van de avond arriveerden we in Deauville; daar waar het allemaal begon voor Coco Chanel. We verbleven er nabij het strand, bezochten het buitenverblijf van de Franse intellectueel en schrijver Marcel Proust en kregen een les aquarellen. Wat zou jij doen tijdens een dagje Deauville als je in de voetsporen van grand dame Chanel zou mogen treden? Wat zou zij anno 2018 doen? En hoe zou dat in magisch Venetië of hedendaags surfersparadijs Biarritz zijn? Lees het hieronder en maak kennis met Chanels nieuwste eau de toilettes, die boekdelen spreken over Chanels lifestyle en persoonlijkheid.

Marcel Prousts weekendhuis, Chanel

Getatoeëerde sproetjes: de nieuwste Instagram beautytrend onder de loep

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten