Máxima in Groot-Brittannië: bekijk al haar looks

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen een tweedaags staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

Máxima staatsbezoek Verenigd Koninkrijk jurk Claes Iversen
WPA Pool

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen vandaag en morgen een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk op uitnodiging van Koningin Elizabeth. Bekijk hier het verloop van het bezoek en de looks van Máxima.

Dag 1: in Claes Iversen

WPA PoolGetty Images

Voor de eerste dag van het staatsbezoek kiest Máxima voor een zachtroze look van de Nederlands/Deense ontwerper Claes Iversen. Vanavond is een staatsbanket op Buckingham Palace, dan zien we Máxima met tiara en avondjurk.

Christopher FurlongGetty Images
Christopher FurlongGetty Images

Over het staatsbezoek

Tijdens hun bezoek worden de Koning en Koningin vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Het staatsbezoek is bedoeld om 'de uitstekende banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, als "North Sea Neighbours", gebaseerd op gedeelde waarden in het verleden, heden en de toekomst' aan te halen, aldus het persbericht van de Rijksvoorlichtingsdienst. 'Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor gedeelde maatschappelijke uitdagingen, vrede en veiligheid - waaronder militaire samenwerking - en economie en innovatie,' zo wordt in een persbericht geschreven. Hoewel er op het officiële programma dus inderdaad nog geen sprake is van een ontmoeting met prins William en Kate Middleton (Meghan en Harry zijn momenteel in Oceanië), zullen zij hen mogelijk wel kunnen treffen tijdens bijvoorbeeld een geplande lunch op Buckingham Palace.

Koninklijk protocol

Het programma ziet er verder veelbelovend uit: met een ontmoeting op de Nederlandse residentie door de Prins Charles van Wales en de Hertogin van Cornwall op dinsdagochtend, waarna een ceremonie op Horse Guards Parade volgt waar de Koning en Koningin welkom worden geheten door Koningin Elizabeth II. Hiernaast zal er ook een koninklijke lunch zijn, een bezichtiging van een speciale expositie in de Picture Gallery en wordt er een krans gelegd bij het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey. De Koning zal ook een toespraak houden in het Brits Parlement en verschillende parlementariërs te spreken krijgen. De dag wordt afgesloten met een staatsbanket. Ook de tweede dag zal strak ingepland zijn met verschillende activiteiten en ontmoetingen, waaronder met Engeland's Theresa May. Vogue zal dit uiteraard op de voet volgen, want Máxima zal ongetwijfeld (maar wellicht ook Meghan Markle en Kate Middleton) goed gekleed gaan binnen het koninklijke protocol voor dit soort aangelegenheden. Stay tuned.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima