Voor Prins Charles 70e verjaardag zijn twee nieuwe familieportretten geschoten, die doen denken aan Lady Diana

De royal family kwam bijeen om de 70e verjaardag van de Prince of Wales te vieren.

prins-charles-verjaardag-familieportret
Getty Images

Vandaag viert prins Charles zijn 70e verjaardag. Ter ere van de feestelijke dag heeft Kensington Palace twee nieuwe familieportretten van de Britse royal family vrijgegeven. Op de foto's zien we niet alleen de jarige Charles en zijn vrouw Camilla, de hertogin van Cornwall, maar ook prins William en Kate Middleton, prins Harry en Meghan Markle (die het verjaardagsfeest moesten missen wegens koninklijke verplichtingen), en natuurlijk ook prins George, prinses Charlotte en hun kleine broertje prins Louis. De Britse royals poseren rondom een bankje in de tuinen van Clarence House. Hoewel het volledig nieuwe foto's zijn, komen ze ons wel erg bekend voor. En dat kan kloppen: de Britse koninklijke familie heeft namelijk vaker met een bankje op de foto gestaan.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Lady Diana

De foto's, die genomen zijn door koninklijke fotograaf Chris Jackson, doen ons met name denken aan de portretten uit 1983 waarop we prins Charles zien met zijn toenmalige vrouw, wijlen prinses Diana, en een kleine prins William. Het is weliswaar een ander bankje en een ander decor (de foto's werden genomen bij Kensington Palace in plaats van Clarence House), maar de gelijkenis valt niet te ontkennen.

Prins Charles, Lady Diana en prins William in 1983.
Tim GrahamGetty Images

Het jaar daarop poseerde het jonge Britse koppel opnieuw met William op hetzelfde bankje. Lady Di was toentertijd zwanger van prins Harry, en gekleed in een zuurstokroze jurk. De foto werd slechts enkele maanden voor zijn geboorte geschoten.

Prinses Diana en prins Charles met prins William in 1984.
Tim GrahamGetty Images

Traditie

Inmiddels lijkt het bankje onderdeel te zijn geworden van een familietraditie, want Charles en Diana waren zeker niet de eerste Britse royals die ermee op de foto gingen. Ook poseerde niemand minder dan Queen Elizabeth op een houten bankje, samen met een hele jonge prins Charles en zijn zus prinses Anne in 1952. De fotoshoot vond plaats bij Balmoral Castle, het Schotse verblijf van de royal family.

Koningin Elizabeth met prins Charles en prinses Anne in 1952.
Lisa SheridanGetty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana