Prinses Alexia: alles wat je wil weten over Máxima's tweede dochter

Van haar passie voor mode en zingen tot haar leven als tweede in lijn voor de troonopvolging.

Prinses Alexia werd geboren op 26 juni 2005 in Den Haag, als Prinses Alexia Juliana Marcela Laurentien. De tweede dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en de jongere zus van prinses Amalia lijkt als twee druppels water op Máxima. Van haar passies voor mode en zingen tot de dualiteit van het leven in de spotlight en het leven van een vijftienjarige tiener; dit is alles wat je wil weten over prinses Alexia.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Leven als prinses in Den Haag

Prinses Alexia woont samen met haar ouders en haar zusjes in Huis Ten Bosch in Den Haag, waar het gezin na een lange en kostbare renovatie eind 2019 naartoe verhuisde. Net zoals haar zus Amalia bezoekt Alexia het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, waar ze nu in het vierde jaar zit. Volgens koningin Máxima keek ze erg uit naar haar middelbare schooltijd: 'Ze sluit de basisschooltijd af met goede cijfers en leuke vriendinnen. Nu is ze toe aan haar tijd op de middelbare school', zei de koningin destijds tegen de NOS.

Wheel, Bicycle tire, Tire, Bicycle wheel rim, Bicycle wheel, Bicycle frame, Bicycle part, Bicycle, Shrub, Bicycle accessory,
Brunopress

Studeren in Wales

Voorlopig is de prinses nog bezig met het vierde jaar van haar VWO-opleiding. Na de zomervakantie zet ze echter een compleet nieuwe stap: ze gaat dan een tweejarige opleiding volgen in Wales. Aan het United World College of the Atlantic zal ze klaargestoomd worden voor de universiteit, waarna ze uiteindelijk haar internationaal baccalaureaat zal halen. Haar vader, koning Willem-Alexander, zat in de jaren tachtig op dezelfde kostschool. Ook kroonprinses Leonor uit Spanje studeert hier en prinses Elisabeth uit België nam vorig jaar haar diploma in ontvangst.

prinses-alexia-amalia-ariane
Prinses Alexia (r) met haar zussen Amalia en Ariane (l) in de tuinen van Villa Eikenhorst.
Getty Images

'Koninklijke superster'

Als het jongere zusje van kroonprinses Amalia, weet Alexia toch haar plek in de spotlight te vinden. In het buitenland wordt ze vaak vergeleken met de Britse prinses Margaret, het uitbundigere jongere zusje van koningin Elizabeth. De prinses poseert tijdens officiële fotomomenten als een ware superster, dat de aandacht trekt van de buitenlandse pers.

Zo sprak de Duitse pers vol lof over Alexia: 'Ze kijkt stralend in de camera (...) Dat iedereen toekijkt lijkt (haar) allerminst te storen. Dit is de volgende koninklijke superster'. Royal deskundige Marc van der Linden vertelde tijdens een interview dat Alexia altijd iets heeft gehad waardoor ze bij fotosessies opvalt, al vanaf het prille begin: 'Tijdens een fotosessie in Lech, waar ze geloof ik twee jaar oud was, viel ze in de sneeuw en begon de prinses extreem hard te huilen. Koningin Máxima zei toen: "Dit doet ze altijd, als ze lacht doet ze het hard en als ze huilt doet ze het hard"'.

Face, Hair, Eyebrow, Lip, Cheek, Nose, Chin, Forehead, Hairstyle, Blond,
Erwin Olaf

Liefde voor mode

Alexia is natuurlijk ook een 15-jarig meisje dat een leven van een tiener leidt en ook op social media platformen als Instagram wil, ook al kan dat niet in haar positie. Toch stemden haar ouders in met een account met een valse naam, waar de prinses outfit-combinaties deelde. Op het anonieme maar openbare Instagram-account deelde de prinses vol plezier haar favoriete looks om te dragen naar school, uitjes en speciale gelegenheden. Op een bepaald moment begonnen mensen de kleding van Alexia te herkennen, en werd ontdekt dat het Instagram account inderdaad van de prinses was.

Ze kreeg ontzettend veel volgers, maar heeft sinds dit nieuws niks meer geplaatst. Op de nieuwe staatsportretten van de koninklijke familie door Erwin Olaf, zien we Alexia's passie voor mode ook terug. Haar zussen dragen op deze foto bloesjes van merken als Zara en H&M, terwijl Alexia een sneeuwwitte bloes van modehuis Valentino draagt, die ze leende van haar moeder. Een ware fashionista in de dop.

Passie voor zingen

Naar verluidt heeft de jonge prinses ook een grote passie voor zingen. Het blijkt dat Alexia zich ontpopt tot een waar zangtalent, en doen de geruchte de ronde dat ze eigenlijk heel graag mee zou willen doen aan The Voice of Holland. Marc van der Linden vertelt in een uitzending van RTL Boulevard: 'Ze kan heel goed zingen. Ik heb ooit via via een filmpje gezien van een optreden bij haar peettante waar ze het nummer Empire State of Mind van Alicia Keys zong, en dat was prachtig.' Alexia zingt naar verluidt vaak samen met prinses Christina, de jongste zus van Beatrix. 'Alexia zingt prachtig', zei Christina eerder zo meldt de NOS.

Face, Hair, Nose, Facial expression, Eyebrow, Hairstyle, Chin, Skin, Blond, Lip,
Koninklijk Huis

Gelijkenissen binnen de familie

Naarmate de prinsesjes ouder worden, worden gelijkenissen tussen de zusjes en de rest van hun familie steeds zichtbaarder. Zo ook bij Alexia. Waar Amalia vaak wordt bestempeld als een duidelijk kind van haar vader, zijn de gelijkenissen tussen Alexia en haar moeder sprekend. Haar gezichtsbouw met sproetjes en de goud-oranje kleurige lokken komen ontzettend overeen met het gelaat van Máxima.

Hoewel deze vergelijking vaak wordt gemaakt, blijkt het prinsesje ook grote gelijkenissen te hebben met prinses Beatrix. Onlangs werd ontdekt dat de jonge prinses naarmate ze ouder wordt steeds meer lijkt op Beatrix in haar jonge jaren. De oogopslag en de lach van de jonge prinses komen sterk overeen met het uiterlijk van onze voormalige koningin.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity