Swipe right voor mentale steun: prins Harry scoort eerste echte job in Silicon Valley

Lees hier alles over de start-up, de positie en het salaris van de hertog van Sussex.

Move over Mark Zuckerberg! Silicon Valley maakt zich klaar voor een nieuwe top dog. De hertog van Sussex waagt zich in 2021 namelijk aan de techwereld. Heel onverwachts is deze nieuwe baan niet. Tijdens Harry en Meghans Oprah-interview werd duidelijk dat de ex-royals niet meer kunnen rekenen op financiële steun vanuit het koningshuis. Het koppel moet dus gewoon op ouderwetse wijze weer geld in het laatje zien te krijgen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Tinder voor mentale steun

Dat is in ieder geval goed nieuws voor de werknemers van de San Francisco start-up BetterUp Inc. Binnenkort krijgen zij er een speciale collega bij. Het bedrijf profileert zichzelf als een soort Tinder voor mentale steun. Zo kunnen gebruikers door profielen van verschillende therapeuten en coaches scrollen totdat ze een match vinden. Hierna kunnen ze deelnemen aan virtuele sessies en workshops om persoonlijke doelstellingen te halen op het gebied van mentale gezondheid, slaap, voeding, inclusiviteit en nog veel meer.

Prins Harry's coach

Prins Harry maakt al gebruik van de app. ‘Ik werd gematcht met een coach die in één woord geweldig is,’ vertelt hij tegen The Wall Street Journal. 'Ik kan altijd rekenen op goed advies en een frisse blik en dat is zo belangrijk.’ Naast de hertog maken ook Facebook-, Google-, Airbnb- en LinkedIn-werknemers gebruik van de app.

Het belang van mentale gezondheid

Harry vertelt ook waarom hij zich bij dit bedrijf aansloot. 'Proactieve coaching biedt oneindig veel kansen voor persoonlijke ontwikkeling, een verhoogd bewustzijn en eigenlijk gewoon een beter leven,’ legt hij uit. ‘Door sociale barrières, financiële drempels en stigma’s kunnen mensen zich niet focussen op hun mentale gezondheid totdat ze daartoe geforceerd worden. Ik wil eigenlijk weg uit de situatie waarbij mensen pas hulp krijgen als ze gebroken zijn.’

Dit is niet de eerste keer dat Harry meer mensen bewust probeert te maken over mental health. Zowel z’n moeder, prinses Diana, als hijzelf ervaarden hoe lastig het was om hulp te krijgen voor psychische problemen. Hij zet zich dan ook al jaren in om het taboe rondom geestelijke gezondheidszorg te doorbreken. In het verleden richtte hij samen met William en Kate al de organisatie Heads Together op om mentale gezondheid meer onder de aandacht te brengen.

Harry's taken

Uiteraard hoef je als koninklijk familielid niet het bedrijf binnen te rollen middels een stagepositie. Harry zal iets hoger op de ladder beginnen als Chief Impact Officer. De CEO van het bedrijf wil niet veel kwijt over de precieze invulling van Harry’s contract. Waarschijnlijk zal de hertog betrokken zijn bij strategische beslissingen over het product, donaties aan goede doelen en de promotie van mental health onderwerpen. Harry’s precieze salaris is niet bekend, maar andere mensen in vergelijkbare posities verdienen miljoenen per jaar.

Andere banen

BetterUp Inc. is niet de enige inkomensbron voor de familie Sussex. Harry en Meghan hebben namelijk ook een lopend contract met Netflix, waarin staat dat ze verschillende documentaires, films en kinderprogramma’s gaan produceren. Verder hebben ze ook een deal met Spotify voor een reeks podcasts waarin ze mensen willen inspireren, voorlichten en uitdagen aan de hand van verschillende onderwerpen. Meghan en Harry’s 2021 staat dus waarschijnlijk al aardig volgepland.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity