Who run the world? Beyoncé geeft eindelijk antwoord op haar beroemdste vraag

Ter ere van Women's History Month vertelt Beyoncé welke vrouwen haar rolmodellen zijn.

Voor als je het hebt gemist: we zitten midden in Women’s History Month. In maart blikken we wereldwijd terug op de prestaties van baanbrekende vrouwen. Eén persoon die al zeker in het rijtje inspirerende vrouwen thuishoort is Beyoncé. Maar wie o wie kan ‘s werelds succesvolste popartiest nog inspireren? Volgens Beyoncé is dat dus best een uitgebreide lijst en die wil ze graag met ons delen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Beyoncé's rolmodellen

Op haar website zette Beyoncé twintig entertainers en atleten in de schijnwerpers die volgens haar 'het voortouw namen en buitengewone prestaties leverden waardoor we allemaal konden schitteren.' En welke vrouwen wisten een plekje op Beyoncé’s felbegeerde shortlist te veroveren? Dat waren onder anderen collega-artiesten Cardi B, Kelly Rowland, Mariah Carey, Megan Thee Stallion en Adele.

Ook atleten zoals Serena Williams, Naomi Osaka en Allyson Felix werden in het zonnetje gezet. Uiteraard mocht Solange Knowles ook niet ontbreken op de lijst. Zelfs een van de beroemdste artiesten ter wereld kijkt op naar haar zusje.

Beyoncé legt selectie uit

Beyoncé begon haar eerbetoon met een quote van Amerikaanse activist en artiest Maya Angelou. ‘Het draait niet om overleven, maar om met passie, empathie, humor en stijl open te bloeien.’ Vervolgens legde Beyoncé ook uit waarom ze specifiek deze vrouwen eruit plukte. ‘Hun passie en pracht schitterden op de tennisbaan, de Zoom-podia, de streamingplatforms, de televisie, in boeken en door dans en muziek. Ze brachten ons vreugde en zorgden voor een ontsnapping tijdens een heel overweldigend jaar.’

'Rule Breakers' en 'Truth Sayers'

Dit is niet de eerste shortlist die Queen B tijdens Women's History Month online zet. Eerder deze maand deelde ze ook al haar bewondering voor vrouwen die niet bang waren om zich tegen de regels te verzetten. Hierbij noemde ze onder anderen vrouwen zoals Meghan Markle, Alexandria Ocasio-Cortez, Stacey Abrams en Jane Fonda. Ook deelde Beyoncé een lijst met vrouwelijke ‘Truth Sayers’, waar onder anderen Michelle Obama, Oprah Winfrey en Amanda Gorman op stonden.

Meest bekroonde Grammy-artiest

De zangeres kreeg afgelopen maand ook zelf veel lof. Met haar 28ste Grammy schreef ze namelijk geschiedenis als de vrouwelijke artiest met de meeste awards. Toen Beyoncé haar prijs voor Black Parade in ontvangst nam had ook zij een inspirerende boodschap voor ons klaarliggen. 'Als artiest vind ik dat het mijn taak is om de huidige tijden te weerspiegelen,’ zei ze op het Grammy-podium. ‘Het was zo'n moeilijke periode. Ik wilde daarom de prachtige zwarte koninginnen en koningen opbeuren, aanmoedigen en eren. Zij blijven mij en de rest van de wereld continu inspireren.’

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity