Deze onthulling uit Meghan Markle's tell all-interview klopt niet helemaal

De onthulling zorgde voor heel wat commotie, Meghan en Harry geven nu eindelijk tekst en uitleg.

Ook deze week moeten we het nog even over Meghan Markle's tell all-interview met Oprah Winfrey hebben. Tijdens het spraakmakende televisiemoment onthulde Meghan namelijk drie dagen vóór de royal wedding al met Prins Harry te zijn getrouwd. Die onthulling viel niet in goede aarde... En na flink wat commotie, geven Harry en Meghan eindelijk tekst en uitleg.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Geheime bruiloft

Tijdens haar interview met Oprah Winfrey, onthulde Meghan Markle een nieuw detail over haar veelbesproken huwelijk. De voormalige hertogin vertelde dat ze al drie dagen vóór de bruiloft trouwde met Harry. En volgens het stel was alleen de aartsbisschop van Canterbury aanwezig. 'We hebben de aartsbisschop van Canterbury opgebeld en hem gevraagd of hij naar ons huis wilde komen. We wilden niet alleen een trouwdag voor het publiek, maar ook een trouwdag voor onszelf', vertelt Meghan aan de talkshowhost.

'Gewoon met ons drietjes'

Om dus toch een intiem moment met elkaar te hebben, besloten Harry en Meghan om hun aartsbisschop uit te nodigen en een ceremonie in hun achtertuin te houden. 'Gewoon met ons drietjes'. 'De geloften die ik heb ingelijst, zijn de woorden die ik die dag in onze achtertuin heb uitgesproken', onthult Meghan terwijl ze Oprah een tour door haar nieuwe achtertuin in Los Angeles geeft.

Woede bij het volk

Op de uitspraak volgde al snel negatieve reacties van het publiek. Volgens de Britse dominee David Greene kan dit absoluut niet als een officieel huwelijk worden beschouwd. De Anglicaanse Kerk stelt namelijk dat er minimaal twee getuigen aanwezig horen te zijn wanneer een stel trouwt. Daarnaast kostte de bruiloft van het stel maar liefst 37 miljoen euro aan belasting geld, dat vergoed werd door de gewone Britse man. De onthulling, die deed lijken dat Harry en Meghan niet echt op 19 mei zijn getrouwd, zorgde dus voor heel wat woede.

Misverstand over officieel ja-woord

Een woordvoerder van Harry en Meghan heeft inmiddels laten weten dat het stel wel op 19 mei 2018 op Windsor Castle is getrouwd. De uitwisseling van hun persoonlijke geloften vond inderdaad drie dagen voor de bruiloft plaats, maar dat wordt niet beschouwd als hun officiële huwelijksdag. Het enige jawoord dat voor de wet telt, werd op 19 mei gegeven.

Shop Vogue's Wedding Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle