Britney Spears reageert opnieuw op de spraakmakende documentaires over haar leven

En ze heeft (terecht!) geen goed woord over voor de media.

De in 2021 verschenen film Framing Britney Spears, een productie van The New York Times, houdt de gemoederen nog steeds bezig. Waar het nog wel aan ontbrak: een reactie van de hoofdpersoon zélf, want Britney is zo goed als onbenaderbaar. Twee maanden na dato spreekt de zangeres zich nu toch uit over de onthullende documentaire, blijkt uit een bericht op haar Instagrampagina.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Over Framing Britney Spears

Framing Britney Spears volgt Britney vanaf haar opkomst in de jaren negentig, en draait (deels) om de teneergang van een grote, jonge ster. In de documentaire gaat het over de rol van haar vader (die al dertien jaar haar 'conservator' is), misogynie en de harde mediacultuur van de jaren nul. De #FreeBritney-beweging werd door de documentaire nóg groter, omdat veel mensen Britney weer de autonomie over haar eigen leven gunnen.

Britney Spears reactie

De zangeres stelt dat ze niet de hele documentaire heeft gezien, maar verdrietig werd van de stukjes die ze wel bekeken heeft. 'Ik vond de manier waarop ze me lieten zien gênant. Ik heb twee weken gehuild en ik huil er af en toe nog steeds om,' schrijft de zangeres. 'Ik geef mezelf al mijn hele leven bloot door op te treden voor een publiek. Er is veel kracht en vertrouwen nodig om je echt kwetsbaar op te stellen. Ik ben altijd zo bekritiseerd, beledigd en beschaamd door de media. En dat gebeurt tot op de dag van vandaag nog steeds.'

Britney Spears dansen

De zangeres plaatst bij het bericht een video, waarin ze uitbundig aan het dansen is op het nummer Crazy van Aerosmith. 'Voor mijn gemoedstoestand moet ik elke avond dansen, om me weer wild en mens te voelen', schrijft Britney. 'Ik word er gelukkig van om elke dag te dansen. Ik ben niet perfect, perfect is saai. Ik ben hier om meer vriendelijkheid te verspreiden.' Bekijk de post van Britney hier.

Britney reageert op nieuwe documentaire over haar leven

Nadat op 4 mei de BBC-documentaire The Battle For Britney: Fans, Cash and Conservatorhip in première ging heeft Britney nu opnieuw een post gedeeld waarin ze reageert op de documentaires over haar leven. 'Zoveel documentaires over mij dit jaar met de kijk van andere mensen op mijn leven... wat kan ik zeggen... ik voel me diep gevleid', schreef ze, afgewisseld met uitroeptekens en emoji's. 'Deze documentaires zijn zo hypocriet… ze bekritiseren de media en doen dan hetzelfde.'

'Moeilijke tijden'

Spears erkende dat ze ondanks de goed gedocumenteerde 'moeilijke tijden' die ze haar hele leven en carrière heeft meegemaakt, meer 'geweldige tijden' heeft gehad, maar suggereert dat 'de wereld meer geïnteresseerd is in het negatieve'. Lees haar complete statement bij de post hieronder.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity