Waarom deze foto van een borstvoeding gevende Emily Ratajkowski zo belangrijk is

Emily Ratajkowski is borstvoeding geven aan het normaliseren.

Dat Emily Ratajkowski als moeder met de heersende norm zou gaan breken, schemerde al door in het essay dat ze schreef als aankondiging van haar zwangerschap. Ook nu ze trotse moeder is van Sylvester blijft het topmodel vraagtekens zetten bij wat 'hoort'. Zo heeft ze in korte tijd al drie foto's gepost op haar Instagram waar we EmRata borstvoeding zien geven. En dat is nu juist super belangrijk.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Emily Ratajkowski's borstvoeding foto's

Toen Emily Ratajkowski haar zwangerschap bekendmaakte, liet ze meteen weten met de heersende norm te breken in een openhartig essay. Daarin ging ze in op vragen over het gender van de baby: 'Als mijn man en ik aan vrienden vertellen dat ik zwanger ben, vragen ze altijd als eerste waar we op hopen. We antwoorden dan dat we het gender van ons kind pas weten als hen achttien is en ons dat zelf kan vertellen.' Naast een frisse kijk op gender reveals is EmRata nu ook nonchalant borstvoeding geven aan het normaliseren op haar Instagram.

Borstvoeding geven normaliseren

De kersverse moeder van Sylvester heeft inmiddels al drie keer foto's op haar Instagram geplaatst waarop we haar borstvoeding zien geven. En dat is fantastisch. Door ervoor te kiezen in de onderschriften bij de foto's geen groot statement te maken over borstvoeding, benadrukt Emily precies dat het geen taboe moet zijn – en zelfs niet iets wat gerechtvaardigd of becommentarieerd moet worden.

Taboedoorbrekend

Emily draagt met haar foto's een steentje bij aan het doorbreken van het taboe rondom borstvoeding geven. Verhalen over borstvoeding gevende moeders die slachtoffer worden van verbaal geweld of nare reacties door het buiten een openbaar toilet te doen komen helaas nog al te vaak voor. Doordat personen als EmRata met een gigantisch platform en bereik dit soort foto's delen, komen we een stapje dichter bij een wereld waarin borstvoeding geven genormaliseerd is. Hoogtijd, het is tenslotte een volkomen natuurlijk onderdeel van moederschap en houdt letterlijk baby's in leven.

Shop Vogue's Beauty Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity