Happy 95th B'day Queen Elizabeth! Bekijk hier de Queen door de jaren heen

A walk down memory lane met de 95-jarige Queen of England.

Queen Elizabeth is niet alleen de koningin van het Verenigd Koninkrijk, maar een indrukwekkende vrouw op zich. En nu ze deze maand de leeftijd van 95 jaar zal aantikken, komt deze walk down memory lane op het perfecte moment.

Het leven van de Queen

Toen voormalig prinses Elizabeth werd geboren op 21 april 1926, was ze nog niet voorbestemd als toekomstig koningin van het Verenigd Koninkrijk. Wel had ze van kinds af aan al een royal leventje. Zo kreeg ze samen met haar zus Margaret thuis les en verbleef ze het grootste deel van haar tijd in Buckingham Palace. Toen Elizabeth's vader koning werd in 1936, werd het langzaam duidelijk dat Elizabeth koningin zou gaan worden. En dat gebeurde; toen koning George VI overleed in 1952, werd de 27-jarige Elizabeth gekroond tot koningin in 1953. Even een rekensommetje: Queen Elizabeth is dus al 67 jaar de koningin van het Verenigd Koninkrijk.

De populaire Queen Elizabeth

Niet alleen is Queen Elizabeth al jaren een goede koningin (mede door de steun van haar trouwe prins Philip), ze is ook hartstikke inspirerend. Zo is ze uit te tekenen in kleurrijke manteljassen en bijpassende klassieke hoeden, al is haar garderobe continu aan verandering onderhevig. De inwoners van Engeland maakt het hoe dan ook maar weinig uit, want vooral met haar innemende en charmante persoonlijkheid heeft ze het land al járen voor zich gewonnen.

Kijk hierboven mee naar een walk down memory lane van Queen Elizabeth door de jaren heen.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity