'The long way home': over Máxima's idyllische landgoed in Patagonië

Het puntje van de wereld staat bovenaan menig bucketlist, en toevallig bezitten Máxima en Willem-Alexander daar een ranch.

De Britse auteur en avonturier Bruce Chatwin, van In Patagonia (1977), ging te voet want ‘alleen aan zij die te voet reizen laat de wereld zich waarachtig zien’. Vijf maanden trotseerde hij het bittere klimaat en de extreme landschappen van Patagonië. Hij sliep in de buitenlucht op ijzige hoogvlakten, in woeste wouden en langs de oevers van uitgestrekte meren. Zorgvuldig tekende hij de verhalen op van de mensen die hij onderweg tegenkwam.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Op reis door Patagonië

Stel dat ik nu deze reis zou maken, hoe zou die er dan 44 jaar ná Chatwin uitzien? Ik zou beginnen met het reserveren van veel tijd, en kiezen voor een coole camper. Patagonië beslaat het zuidelijke deel van Chili en Argentinië. De natuur is er in de jaren niet minder overweldigend op geworden, en de wegen slechts een heel klein beetje beter. Om van noord naar zuid te reizen zijn vier weken geen overbodige luxe. Ik start in het noorden van Argentijns Patagonië, niet ver van nationaal park Nahuel Huapi, waar de woest aantrekkelijke gaucho Jako Tango paardensafari’s organiseert.

Jako Tango

In de winter van 2020 bezocht Vogue Living Jako op zijn ranch Tres Lagos, een plek aan de voet van de Andes, ver van de bewoonde wereld waar je alleen lopend of te paard kunt komen. In de winter ligt er hier een dik pak sneeuw en wordt er geskied. In de zomermaanden (als het bij ons winter is) kunnen gasten met Jako mee op stap. Er wordt geslapen in tenten en gegeten rond een groot kampvuur. De route gaat over hoogvlakten en langs – of zelfs door – onstuimig kolkende rivieren. De ultieme into-the-wild-ervaring voor iedereen die iets met paarden en gaucho’s heeft.

Máxima's landgoed

Iets verderop in het mondaine plaatsje Villa La Angostura heeft Máxima’s broer Martín – Zorro – Zorreguieta een bistro annex wijnbar. Daar zou ik een Argentijnse pinot noir gaan proeven, zo veel voller en rijper dan onze Europese. Of Zorronou de eigenaar of enkel de uitbater is, en de tent gewoon op naam van zijn zus staat, daar kom ik zo snel niet achter. De koningin komt hier in elk geval geregeld met haar familie en logeert dan op haar eigen landgoed met uitzicht over het meer.

Villa La Angostura

Villa La Angostura is toeristisch, maar het perfecte startpunt voor een roadtrip door het merengebied. De route voert langs zeven meren en is 110 kilometer lang. Maar omdat er genoeg tijd is, steek ik de grens over naar Chili en rij een deel van de Carretera Austral, zoals Route 7 dwars door Chili wordt genoemd. De weg wordt wel als mooiste autoroute ter wereld omschreven. Wie hem helemaal wil rijden, start in Puerto Montt en rijdt de volle 1200 kilometer naar O’Higgings. De route leidt langs het Patagonia National Park, waar ik op aanraden van velen een stop maak bij de Cavernas de Mármol, de beroemde Marmergrotten aan het gletsjermeer Lago General Carrera.

Lees het hele artikel 'The Long Way Home' van Stephanie Pander in Vogue's special edition 'Máxima Our Queen'. Het nummer ligt nu in de winkel en kun je hier online bestellen.

Bestel hier Vogue's special edition 'Máxima Our Queen'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima