'Fabulous over fifty': Máxima bevindt zich straks in goed gezelschap

Age is just a number, bewijzen Máxima’s fabuleuze collega-vijftigers.

Vijftig jaar wordt vaak gezien als mijlpaal. Het is immers een groot en bijzonder aantal. Echter, wie zegt dat een vijftig jarige leeftijd óud is? Nu koningin Máxima een leeftijd aantikt van vijftig jaar, is dat het perfecte moment om die powervrouwen over fifty in de schijnwerpers te zetten. Want ja, age is just a number en je bent zeker fabulous over fifty.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Julia Roberts (53)

Eigenlijk wil Julia Roberts (28 oktober 1967) dierenarts worden, maar dat verandert op de middelbare school, wanneer ze voor acteren kiest. Goddank, want anders had de wereld haar memorabele rollen in Steel Magnolias, PrettyWoman en Eat Pray Love moeten missen. Bloedmooi, down-to-earth en gezegend met een aanstekelijk gevoel voor humor en de breedste glimlach in het universum groeit Roberts niet alleen uit tot America’s sweetheartThat face! That smile! That laugh! – maar ook tot de best betaalde actrice van de VS.

Dat het met de romcom koningin niet louter lachen is bewijst ze met gevoelige karakterrollen in films als Closer, August: Osage County en Erin Brockovich, waarvoor ze in 2000 de Oscar voor beste actrice wint. Roberts nieuwste comedy, Ticket to Paradise, betekent haar reünie met die andere Hollywood heart throb, George Clooney, maar Vogue zit alvast klaar voor kerst, wanneer de moderne klassieker Notting Hill weer op het programma staat. ‘Don’t forget I’m just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her.’ Iemand nog droge ogen?

Lees hier meer over de nieuwste Chopard-campagne met Julia Roberts.

Naomi Campbell (50)

Hoe je in goede gezondheid vijftig wordt, toont Naomi Campbell (22 mei 1970) met het inmiddels legendarische filmpje waarin ze haar plane hygiene routine demonstreert. De armstoel van haar eersteklas vliegtuigstoel, de klaptafel, het raam, de afstandsbediening: geen oppervlak ontsnapt aan de Dettol-wipes uit haar Louis Vuitton-tas. ‘Het maakt me niet uit wat mensen van me denken’, zegt ze tegen de camera, ver voordat tante Rona op bezoek komt. En gelijk heeft ze.

Sinds haar allereerste publieke optreden als zevenjarige in 1978 in de videoclip van Is This Love van Bob Marley is Campbell amper uit de spotlights verdwenen. In 1988 prijkt ze als het eerste zwarte model op de cover van de Franse Vogue, een jaar later bereikt ze dezelfde mijlpaal bij de Amerikaanse editie, en weer een jaar later schiet ze samen met Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington en Cindy Crawford in de supermodellen stratosfeer dankzij de iconische zwart-witfoto van Peter Lindbergh. Niet alleen the birth of a supermodel, maar tevens die van een activist. De uitgesproken Campbell – haar temperament is even vermaard als haar uiterlijk –gebruikt haar wereldwijde faam om zich in te zetten tegen racisme, discriminatie en armoede.

Met dit geheim krijg jij net zulke runway-ready benen als Naomi Campbell.

Kamala Harris (56)

‘We did it. We did it, Joe.’ Met dat telefoontje slaakt de weldenkende wereld op 7 november 2020 een zucht van verlichting. Van de eerste vrouwelijke openbaar aanklager in San Francisco tot het een na hoogste ambt van de Verenigde Staten: zo’n beetje het hele leven van Kamala Harris (20 oktober 1964) bestaat uit het breken door gehard glazen plafonds. Harris is a lot of firsts: de eerste Afro-Amerikaanse, de eerste Indiaas-Amerikaanse en de eerste vrouwelijke vicepresident van de VS.

Hoewel ze zelf bepaald niet houdt van zulke hokjes, en zich liever omschrijft als ‘proud American’. Bovendien heeft ze naar eigen zeggen nóg een belangrijke functie: die van ‘Momala’, als echtgenote van Douglas Emhoff – de eerste Second Gentleman – en als moeder van diens kinderen, Cole en Emma. Hokjes of niet, dankzij haar historische overwinning is Harris een lichtend voorbeeld voor zwarte meisjes en vrouwen van over de hele wereld, dat je kunt worden wat je wilt. Vooruit, nog een keer in de heerlijke woorden van Madam Vice President zelf: ‘While I may be the first in this office, I won’t be the last.’

5 dingen die je nog niet wist over vicepresident Kamala Harris

Lees het hele artikel 'Fabulous at Fifty' van Bartjan Bouman in Vogue's special edition 'Máxima Our Queen'. Het nummer ligt nu in de winkel en kun je hier online bestellen.

Bestel hier Vogue's special edition 'Máxima Our Queen'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima