Waarom wij niet kunnen wachten op de nieuwe TV-serie over koningin Máxima

Het jetsetleventje van de jonge wilde Máxima is op z'n minst interessant te noemen.

Een vrouw zo charismatisch, warm en pragmatisch. Het is eigenlijk een wonder dat er nog géén TV-serie over koningin Máxima is gemaakt. Zeker na de sky high kijkcijfers van onder andere royal serie The Crown en soortgelijke serie Bridgerton. Iedereen houdt ervan om de neus in andermans leventje te steken. Zeker wanneer het om een royal beroemdheid gaat. En om die reden besloot NPO een serie over de jeugd van Máxima te maken. Hier is wat je wil weten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Keeping up with Máxima

De serie wordt gebaseerd op het boek Máxima Zorreguieta. Moederland van Marcia Luyten, een boek over de jeugd en geschiedenis van de koningin. Luyten kreeg daarvoor hulp - met toestemming van Máxima zelf natuurlijk - van een aantal familieleden, Argentijnse vrienden, ex-collega’s en voormalige klasgenoten. Alle getuigenissen zijn wel anoniem. Fun fact: Máxima heeft dat boek zelf niet gelezen, gezien ze niet graag over zichzelf leest. De rechten van de uitgeverij zijn overgekocht door Millstreet Films en de serie zal naar verluidt worden geregisseerd door Anne de Clercq, bekend van de series Soof en Feuten. Dat belooft wat leuks dus.

Wat je kunt verwachten

Wie een beetje weet waar onze koningin vandaan komt, snapt dat deze serie veel potentieel heeft. Máxima, dochter van María en Jorge Zorreguieta, komt oorspronkelijk uit Buenos Aires. De familie Zorreguieta was niet per se heel rijk, maar vooral moeder María tried to fake it till they made it laten we maar zeggen. Ze probeerde altijd haar kinderen te groomen naar de mores van de upper class. Máxima ging dan ook naar het prestigieuze Northlands College, de allerbeste school voor de dochters van de elite. Meisjes uit gegoede families - in de winter op de skipistes van de Andes en in de zomermaanden op de stranden van het mondaine Punta of Brazilië - waren haar vriendinnen.

Máxima, slordig en chaotisch, probeert meer orde in haar leven te krijgen. Ze gaat economie studeren aan de Universidad Católica Argentina en gaat werken voor haar geld. De studie raakt echter op de achtergrond, want Máxima is vooral bezig met uitgaan, vriendjes en geld verdienen. - Heb je al door dat Máxima's jeugd geen saaie was? En precies dáárom kan deze serie nou juist zo leuk worden.

Hier lees je alles over hoe Máxima's leven eruit zag vóórdat ze lid werd van de Nederlandse koninklijke familie.

Cast en releasedatum

Voor alsnog is er nog weinig bekend over de nieuwe serie over de jonge koningin Máxima. Aangezien pas bekend werd gemaakt dat de rechten zijn overgekocht, staat de maak van de nieuwe serie nog in een vroeg stadium. Naast de regisseur is er dus nog niets bekend. Zodra er wél meer informatie is rondom de cast, opnames of de releasedatum - waar we niet op kunnen wachten - stelt Vogue je op de hoogte. Voor nu nog even geduld.

BESTEL HIER VOGUE'S SPECIAL EDITION 'MÁXIMA OUR QUEEN'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima