Sophie Turner keert terug naar onze beeldschermen voor deze tv-serie

Van fantasieserie Game of Thrones naar het waargebeurde verhaal van The Staircase.

Het is niet voor niets dat de wereld gek is van de 25-jarige Sophie Turner. Nadat ze in 2011 haar acteerdebuut maakte als Sansa Stark in de hitserie Game of Thrones werd ze in een klap wereldberoemd. Nu de fantasieserie na acht seizoenen tot een einde is gekomen slaat Turner een andere weg in. De Engelse acteur is namelijk gecast voor een nieuwe waargebeurde misdaadserie.

Lees hier over 'House of the Dragon', de nieuwe 'Game of Thrones' spin-off >

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Sophie Turner keert terug

Goed nieuws voor de Turner-fans die geen genoeg van de getalenteerde blondine konden krijgen, want Sophie Turner keert terug naar het scherm. Turner is gecast voor The Staircase, een waargebeurde misdaadserie van HBO. Het verhaal gaat over de romanschrijver Michael Peterson en de mysterieuze dood van zijn tweede vrouw, Kathleen Peterson. Naast Sophie Turner spelen ook Colin Firth (Mark Darcy in Bridget Jones's Diary) en Toni Collette (Muriel's Wedding, Hereditary, Enough Said, In Her Shoes, Knives Out) in de serie. Antonio Campos (The Devil All the Time) en Maggie Cohn (American Crime Story) zijn de schrijvers en producers van de serie. De serie zal acht afleveringen tellen.

The Staircase

Het bizarre waargebeurde verhaal begint wanneer romanschrijver Michael Peterson de politie belt met de melding dat zijn vrouw per ongeluk van de trap is gevallen. Kathleen Peterson werd in 2001 dood aangetroffen onderaan de trap in haar huis in North Carolina. Haar man, Michael, is schuldig bevonden aan het doodslaan van zijn vrouw in 2003 en is daarop veroordeeld tot levenslang. Echter werd zijn proces heropend in 2011 nadat een rechter oordeelde dat een belangrijke getuige had gelogen tijdens zijn getuigenis. In 2017 werd Michael vrijgelaten en hij houdt nog steeds vol dat hij onschuldig is.

Cast en releasedatum

De hoofdrol van Michael Peterson zal worden gespeeld door Colin Firth. Toni Collette vervult de rol van zijn overleden vrouw Kathleen. Sophie Turner is gecast als Margaret Ratliff, een van de geadopteerde dochters van het koppel. Verder speelt Rosemarie DeWitt (Little Fires Everywhere) Candace Zamperini, de zus van Kathleen. Parker Posey (Dazed and Confused) vertolkt de rol van Freda Black, een assistent officier van justitie, en Juliette Binoche is ook gecast, maar het is nog onbekend welke rol zij op zich zal nemen. Het is nog onduidelijk wanneer de opnames beginnen, dus er is ook nog geen releasedatum bekend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity