Beroemdheden die moeder werden na hun veertigste

Sommigen spreken openlijk over IVF, draagmoederschap of puur geluk, anderen houden het voor zich.

Child, Happy, Photography, Baby, Toddler, Fashion accessory, Sitting, Photo shoot, Love,
Marc de Groot, Vogue Nederland, oktober 2018.

In Vogue schreef Alja Bakker al eerder over het taboe wat er heerst op onvruchtbaarheid, ivf en miskramen. ‘Wist je bijvoorbeeld dat ongeveer tien procent van de zwangerschappen eindigt in een miskraam (zo’n dertigduizend per jaar)? Dat twintig procent van de vrouwen langer dan anderhalf jaar nodig heeft om zwanger te worden en drie procent kinderloos blijft? (CBS)’ schreef zij vorig jaar. Het is geen geheim dat het statistisch gezien moeilijker is voor vrouwen om zwanger te worden op latere leeftijd, desalniettemin zijn er tal van beroemdheden die kinderen krijgen in hun veertiger jaren. Sommigen van hun spreken openlijk over IVF, draagmoederschap of puur geluk, anderen houden het voor zich. Hoe het ook zij, hier zijn een aantal van onze favoriete beroemdheden die trotse moeder werden na hun veertigste.

Event, Meal, Food, Lunch, Cuisine, Dish, Table, Party, Supper, Restaurant,
Marc de Groot, Vogue Nederland, oktober 2018.
1 van 9
Anouk

Zangeres Anouk werd op haar veertigste zwanger van haar zesde kindje. ‘Dominique [haar vriend, redactie.] wilde vanaf dag één kinderen, maar toen heb ik hem gezegd dat hij dan maar een andere partner moest zoeken, een leuke jonge meid. Ik zat nou niet bepaald te wachten op vier vaders. Na een maandje wikken en wegen kwam hij bij mij terug: “Nee, ik blijf en zorg dan wel voor jouw kinderen.” Dat vond ik zo’n mooi gebaar, maar op een gegeven moment begon het te knagen: zal hij dan nooit meemaken hoe bijzonder het is om zelf vader te worden? Dus ik dacht: let’s go, one for the team,' vertelde ze openhartig in Vogue's oktober 2018 nummer.

Haar familie bestaat nu uit haar 16- en 14-jarige zoons Benjahmin en Elijah en 13-jarige dochter Phoenix, uit haar huwelijk met muzikant Remon Stotijn, haar 8-jarige zoon Jesiah, met rapper Unorthadox, haar 4-jarige zoontje Sion Jethro, met basketballer Seraino Dalgliesh en baby girl Jelizah Rose, die ze kreeg met haar huidige vriend, MMA-vechter Dominique Schemmekes.

Clothing, Dress, Style, Jewellery, One-piece garment, Fashion, Day dress, Cocktail dress, Waist, Bag,
Getty Images
2 van 9
Julianne Moore

Julianne Moore beviel van haar zoon Caleb in haar dertiger jaren, en dochter Liv werd vijf jaar later geboren in 2002, toen de actrice 41 was. In een interview vertelde Julianne dat ze haar beide kinderen, nu tieners, nuchter probeert op te voeden met haar man, filmregisseur Bart Freundlich. ‘Ze leven een heel normaal leven.’

Eyewear, Sunglasses, Street fashion, Fashion, Dress, Black-and-white, Event, Shoulder, Glasses, Fashion accessory,
Car and Driver
3 van 9
Halle Berry

De actrice kreeg haar eerste kind Nahla toen ze 41 was, en beviel toen ze 47 was van zoon Maceo. In een interview met Ellen DeGeneres onthulde Berry dat haar tweede zwangerschap een complete verrassing was. ‘Ik was op weg naar, misschien iets te veel informatie dit, de menopause dus toen dat gebeurde was het een grote shock.’

Eyewear, Clothing, Shoulder, Fashion, Leg, Footwear, Dress, Joint, Cocktail dress, Fashion design,
Getty Images
4 van 9
Nicole Kidman

Nicole Kidman is altijd heel open geweest over haar problemen om zwanger te worden. De actrice had tijdens haar huwelijk met Tom Cruise in haar twintiger jaren een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, waardoor het stel toen besloot twee kinderen te adopteren, Isabella en Connor. Later had ze ook nog een miskraam.

Tijdens haar tweede en huidige huwelijk met countryzanger Keith Urban beviel de Australische actrice in 2008 op 41-jarige leeftijd van dochter Sunday Rose. ‘Ik heb alles geprobeerd om zwanger te worden. Dus toen het gebeurde met Sunday was het zo van “Wat?” De kans van slagen was zo klein,' aldus Kidman in een interview. Drie jaar later verwelkomde het stel hun tweede biologische kind, Faith Margaret, via een draagmoeder.

Fashion, Outerwear, Event, Plant, Fashion design, Style,
Getty Images
5 van 9
Meryl Streep

Meryl Streep heeft vier kinderen, Mamie, Louisa, Grace en Henry Wolfe Gummer. Haar jongste werd geboren in 1991 toen de actrice net 42 jaar was geworden. Streep heeft nooit openlijk over haar zwangerschappen gesproken.

Event, Performance, Child, Street,
Getty Images
6 van 9
Iman

Supermodel Iman beviel van haar oudste dochter Zulehka toen ze in de twintig was en getrouwd was met NBA-ster Spencer Haywood. Jaren later trouwde Iman met wijlen David Bowie en werd weer zwanger, ditmaal toen ze 45 was. Haar tweede dochter Alexandria was een ‘wonder’ voor Iman en Bowie. ‘Mensen praten over het wonder van de geboorte. Nee, het is het wonder van de bevruchting. Ik deed IVF, maar niks gebeurde. Dus begon ik na te denken over adoptie, en toen werd ik zwanger. Het was zeker een wonder,' aldus Iman in een interview uit 2009.

People, Street fashion, Fashion, Walking, Snapshot, Footwear, Eyewear, Infrastructure, Sunglasses, Street,
Getty Images
7 van 9
Naomi Watts

Naomi Watts heeft twee kinderen met Liev Schreiber, zoons Sasha en Kai die ze kreeg toen ze 39 en 40 was. Tegen People zei de actrice dat ze met haar toenmalige verloofde Schreiber meer kinderen had gewild. ‘Ik had meer kinderen moeten hebben, jonger moeten beginnen.’

Photograph, People, Snapshot, Street fashion, Fashion, Beauty, Jeans, Child, Footwear, Street,
Getty Images
8 van 9
Céline Dion

Na jaren van mislukte IVF-pogingen beviel Celine Dion op 42-jarige leeftijd van haar tweeling, Eddy en Nelson. De zangeres probeerde zes jaar lang zwanger te worden voordat ze de hulp in schakelde van een specialist en in haar dertiger jaren zwanger raakte van haar oudste zoon, René Charles.

Dion vertelde aan Good Morning Amerca in 2010 over het opnieuw proberen zwanger te worden toen ze 42 was: ‘We hadden een miskraam. We probeerden IVF nog drie keer. Het werkte niet. We probeerden het voor de vijfde keer. En nu zit het er, iedereen aan boord.’

Suit, Formal wear, Event, Tuxedo, Uniform,
Getty Images
9 van 9
Susan Sarandon

Susan Sarandon kreeg haar eerste kind, dochter Eva Amurri in 1985 met haar toenmalige vriend Franco Amurri. Een paar jaar later had ze nog twee kinderen, zoons Jack en Miles met haar toenmalige partner Tim Robins, toen ze 42 en 45 was.

‘Ik had geen haast, er was me zelfs verteld dat ik nooit moeder zou kunnen worden. Het was gewoon zo raar dat ik zwanger raakte dat ik dacht, dit kan ik niet negeren. Dus ik ben er vol voor gegaan,’ aldus Sarandon tegen Time Out New York over haar zwangerschappen en endometriose aandoening.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Celebrity