Zij leve hoog: 10 toonaangevende momenten van Máxima ter ere van haar verjaardag

Van de koninklijke bruiloft in 2002 tot nu, en al haar modieuze momenten daartussenin.

Vogue lanceert een exclusieve Special Edition die in het teken staat van 'onze' Koningin Máxima. ‘Máxima Our Queen is een ode aan de stijlvolle Nederlandse koningin die dit jaar haar vijftigste verjaardag viert. Bestel het luxe issue nu als pre-order en de eerste aanmeldingen ontvangen een exclusieve GASSAN armband gemaakt van edelstaal cadeau. De armband is inmiddels uitverkocht maar de exclusieve Special Edition is nog steeds te bestellen.

BESTEL VOGUE'S MÁXIMA SPECIAL EDITION HIER

Koningin Máxima wordt op 17 mei 50 jaar. Het is inmiddels de negende verjaardag van Máxima als koningin van Nederland, maar sinds haar verloving met Willem-Alexander in 2001 volgen we onze stijlvolle (toen nog aanstaande) koningin op de voet. Sindsdien heeft Máxima verschillende toonaangevende mijlpalen gehad in haar leven, die haar leven als Nederlandse royal markeren.

Máxima 50 jaar

Zo zijn er talloze momenten geweest die in ons collectieve geheugen staan gegrift. Wie herinnert zich niet het sprookjesachtige maar tegelijk ook emotionele huwelijk met toen nog prins Willem-Alexander in 2002 of de kroning in 2013 toen Máxima de inmiddels beroemde blauwe jurk van Nederlands ontwerper Jan Taminiau droeg? Ter ere van haar 50ste verjaardag hebben wij tien toonaangevende momenten uit haar leven op een rij gezet.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 De bruiloft van Máxima en Willem-Alexander in 2002
Máxima in trouwjurk
Getty Images

Op zaterdag 2 februari 2002 trouwden toen nog Máxima Zorreguieta en prins Willem-Alexander in Amsterdam. Máxima draagt een indrukwekkende trouwjurk van Italiaans modehuis Valentino. Alle details over deze inmiddels beroemde bruidsjurk, de sluier, de tiara en meer, lees je hier.

2 Willem-Alexander en Máxima voor de lens van Mario Testino in 2003
Willem-Alexander en Máxima voor de lens van Mario Testino
Mario Testino

Voor Vanity Fair portretteert fotograaf Mario Testino sinds de inmiddels beroemde fotoshoot met prinses Diana Europese royals, onder wie ook Willem-Alexander en Máxima. In 2003 was het Nederlandse koninklijke stel aan de beurt, met dit resultaat. Meer portretten van Testino bekijk je hier.

3 Máxima hoogzwanger van Amalia in september 2003
Máxima hoogzwanger
Getty Images

Op Prinsjesdag 2003 verschijnt Máxima hoogzwanger in een jurk van Natan. Het is haar laatste verschijning in het openbaar tot de geboorte; na Prinsjesdag moet de zeven maanden zwangere Máxima verplicht bedrust houden.

4 Máxima bevalt in December 2003 van Amalia
maxima met pasgeboren amalia
Getty Images

In 2003 wordt Amalia, de eerste dochter van Willem-Alexander en Máxima geboren. Het koninklijk huis verspreidt kort na de geboorte deze foto, genomen bij het koninklijk stel thuis in Wassenaar.

5 Máxima met de pasgeboren Alexia in juni 2005
Máxima na de geboorte van Alexia
Michel PorroGetty Images

Anderhalf jaar later bevalt Máxima van haar tweede kind, Alexia. Op een zonnige dag in de tuin van Villa Eikenhorst in Wassenaar poseert het gezin voor het eerst voor een foto.

6 Met de geboorte van Ariane in 2007 is het gezin compleet
Máxima na de geboorte van Ariane
Michel PorroGetty Images

Twee jaar later, in april 2007, wordt Ariane, de derde en jongste dochter van Willem-Alexander en Máxima geboren. Op de tweede verjaardag van Alexia in juni, twee maanden na de geboorte, verschijnt het gezin voor een fotomoment.

7 Tijdens de troonswisseling in april 2013
Inauguratie Willem-Alexander
PoolGetty Images

In 2013 neemt Willem-Alexander het stokje over van zijn moeder prinses Beatrix, en wordt Máxima benoemd tot koningin. Tijdens de inauguratie draagt ze de inmiddels beroemde blauwe jurk van Nederlands ontwerper Jan Taminiau.

8 Nieuwe staatsiefoto's van Máxima in maart 2018
Staatsiefoto's Máxima
Erwin Olaf

Ter gelegenheid van het vijfjarig koningschap van koning Willem-Alexander poseert Máxima in maart 2018 voor de lens van fotograaf Erwin Olaf, voor nieuwe staatsiefoto's. Wederom in een jurk van Jan Taminiau.

9 Tijdens staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk in 2018
Máxima in Groot-Brittannië
Getty Images

In oktober 2018 brengen Willem-Alexander en Máxima een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Tijdens het staatsbanket verrast Máxima de wereld door een tiara te dragen met een kostbare Stuart-diamant, dat voor het laatste veertig jaar geleden in het openbaar gedragen werd door koningin Juliana. De jurk die ze draagt is van Nederlands onderwerper Jan Taminiau.

10 Máxima en haar gezin op Koningsdag 2020
koningsdag 2020
Getty Images

In 2020 vond de meest unieke Koningsdag in jaren plaats, waar de koninklijke familie - net zoals de rest van Nederland - de feestdag thuis in quarantaine vierde. Koningin Máxima droeg een gebloemde jumpsuit met wijde pijpen van het Londense modelabel Seren, die ze combineerde met een riem van haar favoriete modehuis Natan en rode hakken van Miu Miu.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima