Hoe rijk zijn de leden van de koninklijke familie eigenlijk?

Als je je wel eens afvroeg hoe rijk de leden van de koninklijke familie eigenlijk zijn, is hier je antwoord.

Vogue lanceert een exclusieve Special Edition die in het teken staat van 'onze' Koningin Máxima. ‘Máxima Our Queen is een ode aan de stijlvolle Nederlandse koningin die dit jaar haar vijftigste verjaardag viert. Bestel het luxe issue nu als pre-order en de eerste aanmeldingen ontvangen een exclusieve GASSAN armband gemaakt van edelstaal cadeau. De armband is inmiddels uitverkocht maar de exclusieve Special Edition is nog steeds te bestellen als pre-order.

PRE-ORDER VOGUE'S MÁXIMA SPECIAL EDITION HIER

Het leven van de Nederlandse royals ziet er niet voor niets glamoureus uit. Leven in een kasteel, designerkleding dragen, verre vakanties maken, skiën in Lech; het geld moet ergens vandaan komen natuurlijk. Het zal je vast niet verbazen dat de koninklijke familieleden aardig wat geld in de schatkist hebben liggen. Quote schatte het vermogen van de familie Van Oranje-Nassau dan ook in op ongeveer een miljard euro. Maar, hoeveel krijgt iedereen afzonderlijk nou precies? En wordt daarnaast ook gewoon gewerkt? Lees mee.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Willem-Alexander en Máxima
Patrick van KatwijkGetty Images

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen ongeveer zeven miljoen euro aan inkomsten voor ‘personele en materiële uitgaven’ uit de koninklijke schatkist. Het paar ontvangt dit jaar ook vijf procent extra salaris. Waarom dat is, is niet helemaal duidelijk.

2 Prinses Amalia
Patrick van KatwijkGetty Images

Alhoewel prinses Amalia het nu nog met het zakgeld van haar ouders moet doen, ontvangt onze toekomstige koningin vanaf 2022 (wanneer ze achttien jaar wordt) jaarlijks anderhalf miljoen euro. Een gedeelte van dit bedrag krijgt Amalia echter niet op haar persoonlijke rekening gestort, maar wordt gebruikt voor 'personele en materiële uitgaven'. De rest, ongeveer 300 duizend euro, krijgt Amalia wel persoonlijk.

3 Prinses Mabel
Patrick van KatwijkGetty Images

Voor prinses Mabel komt het geld niet alleen uit de koninklijke schatkist. Mabel was eind 2020 voor het derde jaar op rij te vinden in de Quote 500. Toen stond ze met een geschat vermogen van 560 miljoen op de 66e plek van de lijst. Mabel is een van de rijkste Nederlandse royals dankzij haar aandelenbelang in Adyen. Men denkt dat ze dit heeft geërfd van haar in 2013 overleden man, prins Friso.

4 Prinses Beatrix
Patrick van KatwijkGetty Images

Onze voormalig koningin, prinses Beatrix, is nog altijd een zeer vermogend lid van de koninklijke familie. Zover bekend ontving Beatrix in 2018 nog ongeveer vijfhonderd duizend euro plus een onkostenvergoeding van anderhalf miljoen euro per jaar. Het is niet bekend hoeveel prinses Beatrix nu precies verdient.

5 Prins Constantijn en prinses Laurentien
constantijn en laurentien
Patrick van KatwijkGetty Images

Helaas voor prins Constantijn en prinses Laurentien krijgen zij geen maandelijks vast bedrag op hun rekening gestort, zoals andere leden van de koninklijke familie. Het geld van dit koninklijke paar wordt dus wél op eigen houtje verdiend. Ze hebben dan ook allebei een eigen bedrijf: Constantijn beschikt over consultancy-firma C22 B.V. en Laurentien heeft een soortgelijk bedrijf, Generation F B.V.

6 Prinses Carolina de Bourbon de Parme
prinses carolina de bourbon de parme
REMKO DE WAALGetty Images

Als je nog niet precies wist wie prinses Carolina was, Carolina is het jongste kind van prinses Irene. Getrouwd met Albert Brenninkmeijer, bezat prinses Carolina het inmiddels verkochte C&A. Desondanks is de familie Brenninkmeijer nog steeds de rijkste familie van ons land en staat dan ook op nummer één van de Quote 500 Families met een geschat vermogen van 22 miljard. Reden om prinses Carolina nu wel te kennen dus.

7 Prins Bernhard
prins bernhard
Patrick van KatwijkGetty Images

Bij prins Bernhard junior groeit ook niet al het geld aan de koninklijke boom. Hij werd rijk op eigen voet door zijn ICT-bedrijven en investeringen in het Amsterdamse vastgoed. Daarnaast is Bernhard ook mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort. Ondanks de zeer ondernemende aard van de Oranje-prins staat hij niet in de Quote 500. Maar wat niet is, kan nog komen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima