Serena Williams gaat uit de kleren voor borstkankermaand

De toptennister wil zo aandacht vragen voor borstkanker.

serena-williams-naakt-borstkankermaand
Jacopo RauleGetty Images

Ieder jaar staat oktober in het teken van borstkanker. Niet alleen om geld op te halen voor onderzoek, maar ook om aandacht te vragen voor de ziekte. Ook Serena Williams zet zich in voor de zogeheten borstkankermaand. De toptennister deelt een video op Instagram waarin ze het nummer I Touch Myself zingt van de Australische rockband The Divinyls, om zo vrouwen eraan te herinneren zich regelmatig te laten onderzoeken. En dat deed ze compleet naakt.

"I Touch Myself"

Waarom Serena het nummer heeft gekozen, legt ze uit in het bijschrift. De zangeres van de Australische band, Chrissy Amphlett, stierf aan de gevolgen van borstkanker in 2013. 'Voor deze Borstkankermaand heb ik een versie van de hit "I Touch Myself" van The Divinyls opgenomen om vrouwen eraan te herinneren zich regelmatig te laten checken,' schrijft Serena. 'Ja, hiervoor moest ik uit mijn comfort zone treden, maar ik wilde dit doen omdat het iets is dat alle vrouwen over de hele wereld aangaat. Het is zo belangrijk om er vroeg bij te zijn, dat redt zoveel levens. Ik hoop dat ik hiermee vrouwen daaraan kan herinneren.' De video van Serena is onderdeel van het Touch Myself Project, wat in 2014 werd opgericht in Amphletts naam. De toptennister staat erom bekend aandacht te vragen voor maatschappelijke problemen. Zo deed ze dat onlangs ook tijdens de US Open, waar Serena seksisme in de sportwereld aankaartte.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity