Wie is Mohamed Hadid, de vader van Gigi en Bella?

Je hebt misschien wel eens van Mohamed Hadid gehoord, maar wie is hij eigenlijk?

mohamed-hadid-vader-gigi-bella
Getty Images

Zijn naam heb je vast wel eens horen vallen. Mohamed Hadid (70), de vader van de beroemde modellenzusjes Gigi en Bella. Met de moeder van de twee supermodellen du moment zijn we toch iets bekender. De Nederlandse Yolanda Hadid (54), supermodel uit de jaren tachtig en negentig, was zes jaar lang getrouwd met de vastgoed mogul van Palestijnse afkomst.

Advertentie - Lees hieronder verder

Vroegere leven

De Palestijnse Mohamed Hadid werd in 1948 geboren in Nazareth, Israël. Hij komt uit een Islamitische familie uit de hogere arbeidersklasse. Zijn vader, Anwar Hadid, heeft gestudeerd in Jeruzalem en gaf les in Engels. Mohamed vluchtte samen met zijn familie naar Syrië toen hij nog geen jaar oud was, wat tevens één van de redenen is waarom dochter Gigi zich inzet voor vluchtelingen. Op zijn veertiende verhuisde zijn familie vervolgens naar de Verenigde Staten. Daar studeerde hij aan de North Carolina State University en het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT). Na zijn studiejaren belandde Hadid al gauw in de vastgoedwereld, waar hij een heus imperium wist op te bouwen. Hij is in die kringen met name bekend om zijn luxueuze hotels en villa's, die hij vooral liet bouwen in de wijken Bel Air en Beverly Hills in Los Angeles. Ook is hij de man achter een aantal Ritz-Carlton hotels.

Mohamed Hadid met dochter Bella Hadid tijdens het Cannes Filmfestival 2018.
Getty Images

Naast een carrière in vastgoed, had Mohamed ook kortstondig succes in de sportwereld. Op 43-jarige leeftijd kwam Hadid uit voor Jordanië tijdens de Olympische Winterspelen van 1992 in Frankrijk. Tijdens het prestigieuze sportevenement deed hij mee als skiër. Hij was destijds de enige sporter uit Jordanië die meedeed aan de Olympische Winterspelen.

The Hadid Family

Zijn eerste vrouw was Mary Butler, met wie hij twee kinderen kreeg, Alana en Marielle Hadid. Het stel ging uit elkaar in 1992. Twee jaar later trouwde Hadid opnieuw; dit keer met het Nederlandse model Yolanda van den Herik. Het huwelijk duurde zes jaar, waar drie kinderen uit voortkwamen: Gigi (1995), Bella (1996) en Anwar (1999). Na hun huwelijk verkreeg Yolanda wereldfaam door haar optreden in de serie Real Housewives of Beverly Hills, waarin ook Mohamed een paar keer te zien is als de ex-man van Yolanda. Sinds 2016 is de real estate tycoon verloofd met de 38-jarige model en zakenvrouw Shiva Safai, die een verschijning maakt in de realityserie Second Wives Club. Momenteel is Mohamed nog steeds actief als vastgoedmagnaat, en probeert hij zoveel mogelijk tijd met zijn familie door te brengen, momenten die hij op zijn Instagram-account regelmatig vastlegt.

Advertentie - Lees hieronder verder

Bella Hadid, Yolanda van den Herik/Hadid/Foster, Gigi Hadid, Mohamed Hadid en zijn verloofde Shiva Safai.
Getty Images

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws