De naamsvoorspellingen voor de baby van Meghan Markle en prins Harry

Sinds de bekendmaking van Meghans zwangerschap worden er al voorspellingen gedaan over de naam van de royal baby.

naam-royal-baby-meghan-markle-prins-harry
Getty Images

Maandag brak het grote nieuws dat Meghan Markle en prins Harry een royal baby verwachten. Hoewel Meghan pas in het voorjaar van 2019 is uitgerekend en het nog niet bekend is of het een jongen of een meisje wordt, zijn er al voorspellingen gedaan over de naam van de toekomstige Britse royal. In het Verenigd Koninkrijk worden er zelfs weddenschappen gesloten over hoe het eerste kind van Meghan en Harry gaat heten. Dit zijn alle kanshebbers.

Voorspellingen

Meerdere bookmakers hebben voorspellingen gedaan over de naam van de baby, of het nu een jongen of meisje wordt. Volgens voorspellingsbureau Bookmakers Betway gaat de baby van de hertog en hertogin van Sussex James heten als het een jongen is. Een ander bureau, Betfair, draagt Arthur aan als grote favoriet. Ook Edward wordt genoemd als kanshebber, net als de namen Henry, Oliver, Thomas, Albert en Alexander. Qua meisjesnamen wordt er gewed op de naam Diana, vernoemd naar Harry's moeder wijlen prinses Diana. Andere populaire namen zijn Victoria, Elizabeth, Alice, Mary en Grace.

Traditioneel

Het is gebruikelijk voor de koninklijke familie om uit een beperkt aantal namen te kiezen. Zo zijn de namen van de kinderen van Kate Middleton en prins William, George, Charlotte en Louis, allemaal traditioneel van aard. Er wordt echter rekening mee gehouden met een eventuele afwijking van die traditie. Meghan en Harry staan er namelijk om bekend geregeld te breken met koninklijke tradities, wat ook het geval zou kunnen zijn voor de naam van hun aankomende baby. Zo zegt babynaamexpert SJ Ljungstorm van Channel Mum tegen Harper's Bazaar: 'Zoals bij bijna alles, zal Meghan haar eigen draai geven aan de tradities van het Britse koningshuis. De babynaam zal ongetwijfeld overeenkomen met de overtuigingen van het stel en zal mengen met de Amerikaanse achtergrond van Meghan,' aldus Ljungstrom. Hij denkt zelf dat het een naam wordt uit de familie van het stel. 'Charles voor een jongen, met Henry als tweede naam - want dat is oorspronkelijk de naam van Prins Harry. Misschien komt daar ook de naam Thomas in voor, ter ere van Meghans vader.' Als de baby een meisje wordt, denkt Ljungstrom aan de naam van Meghans moeder, Doria. Ook maken de feministische helden van Meghan een grote kans, zoals Rosa, van Rosa Parks, of Maya, van Maya Angelou.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle