Gigi Hadid aangeklaagd voor het plaatsen van een foto van zichzelf

Gigi Hadid plaats een persoonlijk bericht op Instagram.

Alberta Ferretti - Runway - Milan Fashion Week Spring/Summer 2019
Victor VIRGILEGetty Images

Gigi Hadid is aangeklaagd voor het plaatsen van een inmiddels verwijderde paparazzifoto van zichzelf op Instagram. Met het plaatsen van de foto zonder credits op social media schendt het model de auteursrechten van de fotograaf.

Conflict

Volgens People Magazine botert het al langere tijd niet tussen Gigi en de paparazzi. Zo zegt het model bijna een auto-ongeluk te hebben gehad door achtervolging van fotografen. Een fotograaf dreigt Gigi nu voor de rechter te slepen. Volgens hem zou Gigi een foto hebben geplaatst zonder hem te vernoemen, wat zou betekenen dat Hadid autersrechten heeft geschonden. Het model zegt de foto te hebben gevonden op Twitter. Inmiddels is de foto verwijderd van Instagram en vervangen door een bericht van Gigi, waarin zij de manier van zaken doen van de paparazzi ter discussie stelt.

Instagram post

'Ik snap dat het poseren voor de paparazzi bij mijn baan hoort,' schrijft Gigi in het bericht. 'Nu word ik aangeklaagd omdat ik een van de foto's heb gebruikt, door de mensen die mij dag en nacht achtervolgen en mij soms in benarde situaties brengen.' In het persoonlijke bericht laat Gigi weten zich soms angstig te voelen en binnen te blijven om vervelende situaties te vermijden. 'Ik heb het gevoel dat mijn privacy niet wordt gerespecteerd,' aldus Hadid.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Steun

Gigi ontving een overweldigende hoeveelheid steunbetuigingen van familie en vrienden. Onder andere Kylie Jenner liet een bericht achter onder de Instagrampost. 'We zijn publieke figuren, waardoor het voor hen legaal is om inbreuk te maken op onze privacy. Dit moet veranderen.' Zus Bella Hadid schrijft: 'Goed gezegd, zus!'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Gigi Hadid