Koningin Máxima draagt tiara met zeldzame Stuart-diamant tijdens staatsbanket

De Stuart werd voor het laatste 40 jaar geleden in het openbaar gezien.

maxima-stuart-diamant-jan-taminiau-staatsbanket
Patrick van KatwijkGetty Images

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op staatsbezoek in het Verenigd Koninkrijk. Nadat zij dinsdagochtend werden verwelkomd door koningin Elizabeth tijdens een ceremonie op Horse Guards Parade, was het gisterenavond tijd voor het staatsbanket. Daar verraste Máxima de wereld door een tiara te dragen met een kostbare Stuart-diamant, dat voor het laatste 40 jaar geleden in het openbaar gedragen werd door koningin Juliana.

Stuart

Na Juliana’s abdicatie verdween de Stuart-set inclusief tiara lange tijd uit beeld. Onderdeel van de tiara is een druppelvormige roosdiamant die bekendstaat als de 'Stuart'. Koningin Beatrix droeg de set nooit in het openbaar. Juwelenliefhebbers en royaltykenners wachtten vol spanning op de dag dat Máxima een van de bijzondere stukken zou dragen. In maart 2017 was het zover en droeg Máxima het collier van de historische Stuart-set tijdens het staatsbanket voor de Argentijnse president. Het pronkstuk uit de collectie, een tiara, zag gisteren eindelijk het licht. Koningin Máxima droeg voor het eerste de tiara met dé Stuart-diamant tijdens het staatsbanket.

PETER NICHOLLSGetty Images

Diner

Máxima koos voor het diner voor een avondjurk van de Nederlande ontwerper Jan Taminiau, Naast Máxima en Willem-Alexander waren ook Camilla en Charles aanwezig, prins William en diens vrouw Kate Middleton en Theresa May. Ook prinses Mabel woonde de speciale gelegenheid bij. Meghan Markle en prins Harry zijn momenteel in Fiji voor een staatsbezoek aan de Oceanië, onderdeel van de eerste Royal Tour van de hertog en hertogin, waardoor zij het diner moesten overslaan. Het gezelschap kreeg onder andere gepocheerde tong, met kreeftmousse en tournedos met rösti geserveerd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity