Kate Middleton draagt Alexander McQueen naar staatsbanket

En daarbij draagt Kate Middleton een bijzondere broche.

kate-middleton-alexander-mcqueen
JOHN STILLWELLGetty Images

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander zijn op staatsbezoek in het Verenigd Koninkrijk, om ‘de uitstekende banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, gebaseerd op gedeelde waarden in het verleden, heden en de toekomst aan te halen’. Dinsdagochtend was te zien hoe Máxima en Willem-Alexander hartelijk ontvangen werden door koningin Elizabeth. Gisterenavond vond het staatsbanket plaats, waar onder andere prins William en Kate Middleton aanwezig waren.

WPA PoolGetty Images

McQueen

Voor het staatsdiner in Buckingham Palace koos Kate Middleton voor een lichtblauwe avondjurk van Alexander McQueen, een van haar favoriete modehuizen. Ook haar bruidsjurk werd ontworpen door Sarah Burton, hoofdontwerper van McQueen. Opvallend was een broche die Middleton droeg, met een afbeelding van Elizabeth. Volgens royaltykenners is het de broche een erkenning van het koningshuis en ook een famileorde, al is het vreemd dat Kate nog geen blauwe sjerp heeft ontvangen. De blauwe sjerp is het grootkruis voor de Royal Victorian Order en werd tijdens het staatsbanket gedragen door koningin Elizabeth, Máxima en Duchess of Cornwall, Camilla. Een verklaring zou volgens ingewijden kunnen zijn dat Kate door haar moederschap niet genoeg koninklijke aangelegenheden bijwoont en zodoende nog geen sjerp van Elizabeth ontvangen heeft.

Stuart-diamant

Konining Máxima droeg een dégradé jurk van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau en een tiara mét Stuart-diamant. De laatste keer dat de diamant werd gezien was in 1972, gedragen door Juliana. De zeldzame diamant is 40 bijna 40 karaats goud en onderdeel van een juwelenset.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton