Meghan Markle en Harry willen kindje een zo normaal mogelijk leven geven

Meghan en Harry willen geen adellijke titel voor hun zoon of dochter.

meghan-markle-zwanger-dochter-kinderen
Chris JacksonGetty Images

Sinds Meghan Markle en Prins Harry hebben aangekondigd dat ze hun eerste kind verwachten in het voorjaar van 2019 zijn is de wereld in rep en roer. Royaltyverslaggevers houden zich dagelijks bezig met de kersverse royal baby, waarvan vader Harry de zevende in lijn is voor troonopvolging. Volgens het laatste nieuws willen Harry en Meghan niet dat het kindje een officiële rol krijgt binnen het koningshuis.

Adellijke titel

Volgens de Britse krant Express willen Harry en Meghan Markle hun kind een zo normaal mogelijk leven geven. Zo zouden ze geen adelijke titel voor hun kindje willen. Zelf hebben zij wel een adelijke titel aangenomen en heten nu Duke and Duchess of Sussex. Mochten ze toch kiezen voor een adelijke titel, dan zal een zoon de titel Earl of Dumbarton erven en een dochter Lady Mountbatten-Windsor.

Diana

Meghan en Harry zouden niet de eerste royals zijn die afstand doen van adellijke titels voor hun kinderen. Eerder wees ook prinses Anne, de dochter van Koningin Elizabeth, adellijke titels voor haar kinderen af. Hoe de dochter of zoon van Meghan en Harry dan wel zal heten? Royaltykenners menen dat het koningspaar een dochtertje verwacht, maar dat die zéker geen Diana zal heten. Die naam zou veel te beladen zijn. Volgens de kenners zouden Harry en Meghan volgende maand een gesprek hebben met koningin Elizabeth, na hun Royal Tour door Australië, Fiji, Tonga, en Nieuw-Zeeland. Daar zouden ze aankaarten dat ze willen dat hun kind zonder officiële titels door het leven gaat. De wens van Harry en Meghan dat het kindje geen grote rol zal krijgen, past binnen de visie van Harry’s vader, prins Charles, die zich onlangs uitsprak voor het ’afslanken’ van het Britse koningshuis en het focussen op de directe lijn van troonopvolging.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle