Deze Amerikaanse actrice klaagt nu ook Harvey Weinstein aan

De 34-jarige actrice zegt tweemaal te zijn verkracht door Weinstein in 2010.

paz-de-la-huerta-harvey-weinstein
Getty Images

Na de vele aantijgingen van seksueel misbruik door Harvey Weinstein sinds oktober 2017, is er opnieuw een aanklacht ingediend tegen de Hollywood-producer. Dit keer komt de beschuldiging van de Amerikaanse actrice Paz de la Huerta, onder meer bekend van haar rol in de tv-serie Boardwalk Empire. Zo zegt de 34-jarige actrice dat Weinstein haar eind 2010 twee keer heeft verkracht in haar eigen appartement. Het is de zoveelste beschuldiging aan het adres van Weinstein, wiens gedrag sinds vorig jaar het beginpunt vormde voor de #MeToo-beweging, de discussie rondom seksuele intimidatie.

Officiële aanklacht

Vorig jaar stapte De la Huerta al naar de Amerikaanse politie met de aantijgingen, maar het is nu de eerste keer dat ze een officiële aanklacht indient, weet de NOS. De actrice beschuldigt de nu 66-jarige Weinstein ervan haar tweemaal te hebben verkracht. In november 2010 zou de filmproducent haar naar huis hebben gebracht en aangedrongen nog iets bij haar te drinken. Eenmaal binnen zou hij haar hebben misbruikt. Vervolgens zou Weinstein een maand later zomaar verschenen zijn in de lobby van haar appartementencomplex en haar meerdere malen hebben gebeld, zo klinkt het verhaal van De la Huerta.

'Niet waar'

Volgens Weinstein kloppen de beschuldigingen niet, ook al staat de producer inmiddels terecht voor de verkrachting van drie vrouwen. Ook zijn er tientallen andere vrouwen die hem beschuldigen van verkrachting, seksueel misbruik, intimidatie en andere ongewenste intimiteiten. Vooral actrice en andere mensen uit de filmwereld dienden klachten tegen de Hollywood-producer in. Weinstein blijft volhouden dat er in geen enkel geval sprake is geweest van dwang.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity