Meghan Markle en prins Harry verhuizen uit Londen voor de komst van eerste kind

Er gaan geruchten de ronde dat er 'spanningen' zijn tussen Harry en zijn broer prins William, die nu buren zijn in Kensington Palace.

Meghan Markle en Prins Harry verhuizen naar Frogmore House, hier in Kensington Palace
Getty Images

De Hertog en Hertogin van Sussex vertrekken uit hun huis in Londen en zullen gaan wonen in Frogmore Cottage in Windsor om hun eerste kind daar groot te brengen, zo maakt Kensington Palace vandaag bekend.

'Een hele speciale plek'

Frogmore Cottage is gelegen op het landgoed van Frogmore House, de locatie van de receptie en het feest van prins Harry en Meghan Markle's royal wedding op 19 mei dit jaar. Momenteel woont het koppel in Nottingham Cottage op het grondgebied van Kensington Palace in Londen, en eerder werd gedacht dat zij een groot appartement in het paleis zouden betrekken voor de komst van hun baby deze lente, net zoals William en Kate hebben gedaan.

Frogmore Cottage
Getty Images

Maar ondanks dat de renovaties van bijna 2 miljoen euro in het betreffende appartement vorige maand werden afgrond, kiezen de Hertog en Hertogin dus toch voor de cottage in Windsor, wat zij in hun statement naar de pers omschrijven als 'een heel speciale plek'.

Frogmore Cottage, een cadeau van Koningin Elisabeth aan Harry en Meghan, kent een grote kinderkamer en maar liefst tien slaapkamers, in tegenstelling tot Nottingham Cottage die twee slaapkamers heeft. Toevallig of niet, Frogmore Cottage ligt op hetzelfde landgoed waar Koning Edward III en zijn vrouw Wallis Simpson begraven liggen. Simpson was de eerste Amerikaanse gescheiden vrouw voor Meghan die in het huwelijk trad met een Britse royal, dat leidde tot Edwards troonsafstand in 1936.

'Spanningen' tussen Harry en William

Bronnen bij de Britse The Sun melden dat Meghan (37) en Harry (34) ook graag wat verder van William en Kate willen wonen, die momenteel in een twintig-kamer appartement verblijven in Kensington Palace. De broers zouden het tijd vinden om een einde te maken aan het feit dat ze zo dichtbij elkaar wonen, omdat er sprake zou zijn van 'spanningen' tussen de twee. 'Het initiële plan was dat Harry en Meghan uit hun cottage zouden verhuizen naar een van de hoofdappartementen in Kensington Palace. Maar er is wat spanning geweest tussen de broers. Nu willen Harry en Meghan niet naast William en Kate wonen en hun eigen pad kiezen,' aldus de bron aan het Britse medium.

Nottingham Cottage omcirkeld op het landgoed van Kensington Palace in Londen.
Shutterstock

Blijkbaar zijn de twee toe aan het runnen van hun eigen gescheiden huishoudens, nu Harry voor het eerst vader wordt en William al een gezin van drie kinderen onder zijn hoede heeft met Kate. 'Harry en Meghan willen verhuizen, en hebben meer ruimte nodig, maar ze willen niet vlak naast William en Catherine wonen,' zo zei ook een koninklijke bron tegen de Daily Mail vorige week voordat het nieuws van hun verhuizing naar Frogmore Cottage vandaag bekend werd. 'Er is geen reden waarom hun huis in Londen in Kensington Palace moet zijn. Er zijn vele andere woonopties voor hen, waaronder hun eigen geld inzetten om hun eigen plek te kopen,' aldus de bron. 'Catherine en Meghan leven heel verschillende levens, en dat zal waarschijnlijk in de loop der jaren nog meer benadrukt worden'

Verlovingsfoto's

Kensington Palace zelf, de woordvoerders van de Hertog en Hertogin van Sussex en Cambridge, zegt vandaag in een statement: 'De Hertog en Hertogin van Sussex zullen verhuizen naar Frogmore Cottage op het landgoed van Windsor begin volgend jaar, nu ze zich voorbereiden op de komst van hun eerste kind. Het koppel woont in Nottingham Cottage sinds hun verloving vorig jaar. Windsor is een heel speciale plek voor Zijne Koninklijke Hoogheden en ze zijn dankbaar dat hun officiële woonplaats op het landgoed zal zijn. De Hertog en Hertogins kantoor zal wel in Kensington Palace gezeteld blijven.'

Frogmore House123

Frogmore House ligt in het Home Park van Windsor Castle, en is sinds Koningin Charlotte het kocht in 1790 een van de favoriete verblijfplaatsen van de koningen en koninginnen van Groot-Brittannië en hun families. Harry en Meghan lieten zich ook fotograferen in dit park voor hun verlovingsfoto's door fotograaf Alexi Lubomirski.

Alexi Lubomirski

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle