Kate Middletons moeder geeft voor het eerst in vijftien jaar een interview

Carole Middleton heeft sinds Kate en prins William samen zijn nooit met de media gesproken. Tot nu.

Royal Ascot 2017 - Day 1
Max Mumby/IndigoGetty Images

Voor het eerst sinds haar dochter Kate Middleton een relatie kreeg met prins William in 2003, heeft Kate's moeder Carole Middleton een interview gegeven. Het Britse medium The Telegraph had de primeur, en ging langs bij het succesvolle bedrijf van Middleton, Party Pieces in Buckinghamshire, om de matriarch te spreken.

'Heel heel nerveus'

Het eerste wat de interviewer moest weten, aldus het team dat Carole een dag eerder fotografeerde, was dat 'Carole heel erg nerveus is.' Tijdens het interview nipt Middleton aan een soy latte koffie, omdat ze recent vegan/flexetariër is geworden, en draagt ze en khaki blazer van Ralph Lauren, een zwart T-shirt en skinny jeans van M&S met rijlaarzen van Russell & Bromley. Hoewel ze het liefste jurken draagt, vertelt ze de interviewer, 'maar niet jurken die strak rond het middel zitten, want mijn figuur is aan het veranderen,' aldus de 63-jarige Carole.

Discreet

Carole en haar man Michael Middleton zijn gedurende de vijftien jaar dat Kate en William samen zijn, ontzettend discreet geweest. Zoals Carole zegt: 'Over de jaren is gebleken dat het het beste is om niets te zeggen.' De reden dat ze dan nu een interview geeft, is het feit dat haar bedrijf Party Pieces, dat zoals de naam zegt versieringen voor feestjes verkoopt, nu meer dan dertig jaar bestaat, 'en ik had het gevoel dat ik het een beetje moest vieren,' aldus Middleton aan The Telegraph.

Succesvol bedrijf

In de eerste jaren ging het niet spectaculair goed met haar bedrijf, het was immers pre-Internet. Maar het omslagpunt kwam toen ze een advertentie plaatste in The Red House, een magazine van een kinderboekenclub: eerst met 10.000 flyers, toen met 100.000.

Carole Middleton in een advertentie voor haar bedrijf Party Pieces met haar zoon James Middleton.
Party Pieces

Gevraagd naar de uitdagingen om zelf een bedrijf op te zetten, vertelt Carole nonchalant: 'We waren de eersten die dit deden. Het was eigenlijk vrij snel al duidelijk dat het ging werken. Ik kreeg hulp van andere moeders (...) Het is ook makkelijker om een eigen bedrijf te beginnen als je jong bent. Je bent minder bewust van de struikelblokken en je hebt misschien minder een lifestyle dat je kunt verliezen.' Op een gegeven moment gaf haar man zijn baan in de luchtvaart op, om zich aan te sluiten bij het succesvolle bedrijf van zijn vrouw. 'Mike (haar man, red.) en ik praatten vaak over werk in de avonden en op vakantie, maar daar hielden we van,' vertelt ze verder. 'Ik had nooit het gevoel dat ik een werkende moeder was, terwijl ik dat wel was, en de kinderen hadden dat gevoel ook niet. Ze groeiden er gewoon mee op.' 'Ik denk dat het heel goed is om te werken. Het was onderdeel van het leven van onze kinderen, en dat is het nog steeds, ze komen ook langs om te helpen. Vroeger stonden ze vaak model. Catherine stond op de cover van een van de catalogi, terwijl ze kaarsen uitblies. Later deed ze ook wat styling en zette ze de First Birthday kant van het bedrijf op. Pippa maakte de blog. Ik hecht nog steeds waarde aan hun ideeën en meningen. (...) Ik zie mezelf ook niet stoppen met werken. Als ik dat al deed dan zou ik heel veel andere projecten willen doen. Ik zou het huis herinrichten. Ik houd enorm van reizen, maar dan zou ik de kleinkinderen weer missen. Nee, ik hem nog een miljard dingen die ik wil doen'.

Carole Middleton met haar dochters Kate en Pippa in Londen de dag voordat Kate in het huwelijk trad met prins William.
George PimentelGetty Images

Overal kerstbomen

Over haar privé-leven vertelt Carole dat ze dol is op koken. 'Ik heb waarschijnlijk meer kookboeken dan iets anders.' Op dit moment zijn Mary Berry favoriet ('ze gebruikt alleen wel veel room') en Amelia Freer. Over het maken van sfeer in huis tijdens de feestdagen, onthult Carole dat ze ervan houdt om zoveel mogelijk kerstbomen in huis te hebben, inclusief in de kamers van haar kleinkinderen, 'zodat ze deze zelf kunnen versieren. Nu klinkt het alleen wel alsof ik in een enorm paleis woon'. Hoewel dit wel een beetje zo is, aangezien ze haar huis {'Bucklebury Manor') met zeven slaapkamers en een enorm stuk grond eromheen kocht voor een luttele 5,5 miljoen euro.

'Twee geweldige schoonzonen'

Verder onthult ze dat ze sinds een jaar verhalen over haar in de pers niet meer leest, nog vrij recent dus. 'Nou ja, ik dacht dat het beter zou zijn als ik wist wat mensen dachten. Maar het maakt niets uit. Ik weet eigenlijk niet echt hoe men nu tegen mij aankijkt. Maar het punt is, over het algemeen is (mijn leven) heel normaal, voor het grootste deel van de tijd'. Familie is het belangrijkste in haar leven, zo blijkt uit het interview: 'Ze komen op de eerste plek en dat zal altijd zo zijn, zelfs als ik meer tijd heb'. Tot slot vertelt ze ook nog iets over haar schoonzonen en hoe het is om aangetrouwde familie te zijn van de Britse koninklijke familie: 'Ik heb twee geweldige schoonzonen en ik hoop dat ik een geweldige schoondochter zal hebben', verwijzend naar haar zoon James die single is. Haar 'grootste angst' was toen haar dochter in het huwelijk trad met een prins was dat ze 'haar familie zou verliezen, maar we zijn erin geslaagd om close te blijven'. Eind goed al goed dus.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton