Meghan Markle krijgt grote verantwoordelijkheid van koningin Elizabeth

De kersverse hertogin neemt deze belangrijke taken van de koningin.

Green, Fashion, Hat, Headgear, Human, Fun, Fashion accessory, Smile, Tradition, Costume hat,
Getty Images

Meghan Markle heeft haar allereerste kerst gevierd als officieel lid van de Britse royal family. Haar eerste royal kerst die ze doorbracht met prins Harry en de rest van de koninklijke familie. En voor die gelegenheid blijkt dat niemand minder dan Queen Elizabeth een bijzonder kerstcadeau voor Meghan in petto had. Zo draagt de koningin een grote verantwoordelijkheid over aan Meghan.

Royal Patronages

De koningin heeft haar officiële Royal Patronages overgedragen aan Meghan, zo meldt Kensington Palace. Patronages zijn de geliefde liefdadigheidsinstellingen en goede doelen waarvoor de koningin in de loop der jaren heeft gekozen een beschermheer van te worden. Dit gebaar kan worden gezien als een enorm compliment aan de kersverse hertogin. Afgelopen week gingen Meghan en Harry op de thee bij de koningin om haar toekomst binnen het koningshuis te bespreken en kwam thuis met deze grote verantwoordelijkheid.

Zeshonderd projecten

Queen Elizabeth heeft momenteel zo'n zeshonderd verschillende goede doelen onder haar hoede. Eerder in 2016 gaf de koningin vijfentwintig taken weg aan haar kleinkinderen prins Harry en prins William, en diens vrouw Kate Middleton. Op dit moment richt Meghan zich al op verschillende taken waaronder projecten rondom vrouwen educatie, het nationale theater en de community kitchen hub. En daar mag Meghan nu ook verschillende nieuwe projecten aan toevoegen. Kensington Palace deelt mee dat zich Meghan over vier belangrijke Patronages zal ontfermen. Kunst, toegang tot onderwijs, steun voor vrouwen en dierenwelzijn. Koningin Elizabeth heeft tot dusver al twee doelen doorgegeven. Het nationale theater en The Association of Commonwealth Universities, doelen die de queen zo'n 45 en 33 jaar heeft gesteund. Nu komen er nog twee extra doelen bij; Smart Works en Mayhew. De hertogin is verheugd Patron te worden van zowel nationale als lokale organisaties die deel uitmaken van de structuur van het Verenigd Koninkrijk, wordt er gemeld in een officieel statement. Zo kijkt ze er erg naar uit om met samen te werken en bredere publieke aandacht te schenken.

Meghan als coach

Voor haar rol als Patron bij Smart Works zal Meghan langdurig werkloze en kwetsbare vrouwen ondersteunen in het vinden van een job dat hun leven positief zal veranderen. De hertogin heeft het afgelopen jaar verschillende keren een bezoek gebracht aan Smart Works, waar ze onder andere vrouwen helpt voor te bereiden op sollicitaties door middel van coaching. Het is niet de eerste keer dat Meghan zich richt tot vrouwen, zo heeft in het verleden ook vrijwilligerswerk gedaan met verschillende andere projecten in deze sector. Het is ook erg effectief, zo krijgt 60% van de vrouwen een baan na hun bezoek aan Smart Works.

Meghan Markle arriveert bij Smart Works op 10 januari, één van de vier organisaties waar ze Patron van is.
Getty Images

Redder in nood

Toen Markle nog in Los Angeles woonde ondersteunde ze jarenlang verschillende dierenreddingscentra. Op het gebied van dierenwelzijn zal Markle nu dus ook samenwerken met de liefdadigheidsorganisatie Mayhew die de levens van dieren in Londen als wereldwijd op een unieke manier verbetert. Mayhew zoekt bijvoorbeeld naar innovatieve manieren om het aantal dieren in nood te verminderen door proactieve gemeenschaps- en onderwijsinitiatieven en preventieve diergeneeskundige zorg te voorzien.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle