Wie is Laurens van Leeuwen, de vriend van Romee Strijd?

Laurens van Leeuwen kennen we allemaal via Romee Strijd, maar wie is hij?

Nederlands topmodel Romee Strijd is al meer dan tien jaar samen met haar vriend Laurens van Leeuwen. Vorig jaar werd bekend dat het stel in het geheim is getrouwd, en nu verwachten de twee zelfs hun eerste kindje. We kennen Laurens van Leeuwen als de vriend van Romee Strijd die haar volgt en ondersteunt in haar carrière en avonturen. Maar wie is de longtime liefde van het Nederlandse supermodel?

Oudste van vier

Laurens van Leeuwen is 29 jaar en net als Romee geboren in Zoetermeer. Hij is de zoon van EO-presentator Bert van Leeuwen en zijn vrouw Carla van Leeuwen. Laurens heeft twee zussen, Pauline en Carlijn van Leeuwen, en een broer Boris van Leeuwen. Hij is de oudste van de vier kinderen. Zowel zijn broer als zus Pauline hebben dit jaar hun eerste kindje gekregen, waarvan Laurens de trotse oom is. Eerder lieten ook Laurens en Romee weten een grote kinderwens hebben. Die komt nu in vervulling, want het stel maakte eind mei 2020 bekend in verwachting te zijn van hun eerste kindje.

Business consultant

Toen Romee aan het begin van haar grote modellencarrière naar New York vertrok, bleef Laurens in eerste instantie nog in Nederland, maar volgde zijn grote liefde al snel naar New York. Daar heeft het koppel een aantal jaar gewoond, waarbij ze afwisselden tussen de big apple en hun kersverse appartement in Amsterdam. Nu wonen Laurens en Romee weer samen in Amsterdam (in dit appartement).

Bekijk hier de beste model moments van Romee Strijd

Voordat Laurens naar New York verhuisde werkte hij voor mediabedrijf Pulse in Amsterdam als projectmanager. Laurens noemt zich een entrepreneur, coach & consultant. Zoals Romee en Laurens het zelf benoemen, gaat het koppel op het moment volledig als één team voor de carrière van Romee. Op zijn LinkedIn-account wordt vermeld dat Laurens managing partner is bij Battle With Lions, een bedrijf dat bedrijfsontwikkeling uitvoert in New York. Het koppel heeft ook al eerder aangegeven dat ze ooit graag samen een bedrijf willen opzetten.

Gezamenlijke vrienden

Zoals we weten is Romee erg goed bevriend met Nederlandse influencer Negin Mirsalehi. Ook beide boyfriends van de Romee en Negin trekken veel met elkaar op; Laurens is goed bevriend met Maurits Stibbe. Het bevriende koppel is vaak gezamenlijk op social media te spotten. Op YouTube plaatste het koppel een video waarin ze elkaar vragen stelden en dat resulteerde in een leuke montage.

Stiekem getrouwd

Eind 2018 kwam het nieuws naar buiten dat het jonge koppel stiekem getrouwd was. Ondanks dat de bruiloft vooral om 'praktische redenen' zou hebben plaatsgevonden, dromen zowel Romee als Laurens over verdere stappen. In een interview vertelde het stel: 'Het is gewoon fijn dat je een officiële status samen hebt als je samenwerkt en daarbij de hele wereld over reist. Wij moeten het moment nog vinden om onze droombruiloft te houden en natuurlijk volgen er dan ook trouwfoto's.' In een interview vertelde Romee al eerder in 2016: 'Met hem wil ik trouwen en kinderen krijgen. Daar hebben we het samen serieus over gehad.'

Baby on the way

Dat Romee en Laurens daad bij woord voegen, blijkt wel uit het grote nieuws dat het koppel op donderdag 28 mei bekendmaakte: de twee zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje. Romee en Laurens vertelden het blije nieuws in een ontroerende video, waarin Romee vertelt over een zeer moeilijke periode: twee jaar geleden kreeg ze te horen dat ze PCOS heeft, een conditie die invloed heeft op haar vruchtbaarheid. Daardoor vreesde het model dat ze niet zwanger zou kunnen worden. 'We zijn hier om jullie iets te vertellen,' begint Romee in de video. 'Iets waarvan we dachten dat het nooit zou gebeuren.' Bekijk hier de video.

Romee en Laurens weten inmiddels ook al het geslacht van hun kindje. Middels een feestelijke instagram foto waarop Laurens een roze wolk in de lucht schiet maakte het koppel bekend dat ze binnekort een dochtjertje mogen verwelkomen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Romee Strijd