Gaat Angelina Jolie de politiek in?

De actrice sluit een politieke carrière niet uit, en dat geldt ook voor het Amerikaanse presidentschap.

angelina-jolie-politiek
GORCGetty Images

Na de complete hype rondom de politieke kansen voor Oprah Winfrey (nee, Oprah wíl geen president worden), lijkt een nieuwe kans zich voor te doen op het gebied van bekende Amerikaanse vrouwen in de politiek. Zo heeft actrice Angelina Jolie tijdens een programma op de Britse radio gehint op een eventuele politieke carrière. Horen we daar al 'Angelina for president'?

Van Hollywood naar het Witte Huis

'Als je mij dat twintig jaar geleden had gevraagd, zou ik hebben gelachen,' vertelde Jolie tijdens het programma Today op BBC Radio 4 toen haar werd gevraagd of ze misschien de politieke kant op wil in de toekomst. 'Ik weet het echt niet. Ik zeg altijd dat ik heenga waar ik nodig ben. Ik weet niet of ik geschikt ben voor de politiek, maar ik ben erg open en ik kan goed met kritiek en stressvolle situaties omgaan. Maar ik zou hoe dan ook acties ondernemen waarvan ik denk dat ik een verschil kan maken,' aldus Jolie. Hoewel haar antwoord niet geheel overtuigend is, klinkt het zeker ook alsof de actrice een politieke carrière niet uitsluit.

Ambassadeurschap en vrijwilligerswerk

Jolie staat erom bekend begaan te zijn met de wereld om haar heen, met name op het gebied van vluchtelingen en humanitaire crises. Zo werkt de 43-jarige actrice onder meer voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, waarvoor ze tussen 2001 en 2012 UNHCR Goodwill Ambassador is geweest. In 2014 ontving Jolie zelfs een zogenaamde honorary damehood van koningin Elizabeth voor haar inspanningen op het gebied van vrijwilligerswerk. 'Op het moment ben ik in de gelegenheid werk te doen voor de Verenigde Naties, werk waarmee ik in direct contact kom met mensen in nood,' zei Jolie daarover in het radio-interview. 'Ik heb ook de mogelijkheid te werken met overheden, dus bevind ik mij in een hele interessante plek om veel dingen gedaan te krijgen zonder een titel of dat ik het voor mijzelf of mijn politieke ideeën doe.' Maar dat een politieke carrière op het moment geen prioriteit is, wordt al snel duidelijk: 'Voor nu houd ik mij nog even stil.' Het zou dus nog wel even kunnen duren voordat Jolie besluit het politieke veld te ontdekken, laat staan dat ze wellicht de eerste vrouwelijke Amerikaanse president wordt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity