Beyoncé en Jay-Z zorgen voor recordaantal bezoekers Louvre Museum

De in het Louvre opgenomen muziekvideo APES**T van Beyoncé en Jay-Z legt het museum geen windeieren.

Photograph, Fun, Snapshot, Suit, Human, Formal wear, Temple, Photography, Portrait, Art,
Beyoncé en Jay-Z - The Carters

Kunst is niet dood! Beyoncé en Jay-Z hebben er eigenhandig voor gezorgd dat het Louvre Museum in Parijs vorig jaar een recordaantal bezoekers trok. De stijging naar 10,2 miljoen bezoekers komt grotendeels door Beyoncé en Jay-Z’s muziekvideo APES**T die vorig jaar uitkwam en zich in het museum afspeelt.

Record

De muziekmagnaten brachten in de zomer van 2018 hun videoclip bij de single APES**T uit. In de video, die inmiddels meer dan 150 miljoen weergaven heeft op Youtube, zien we Beyoncé en Jay-Z in het Louvre Museum in Parijs waarbij verschillende beroemde kunstwerken in beeld komen, zoals de Mona Lisa van Leonardo DaVinci, De Kroning van Napoleon van Jacques-Louis David en de beroemde Venus van Milo. Naar aanleiding van de video maakte het Louvre een speciale audiotour door het museum, die je in 90 minuten langs alle kunstwerken loodst, inclusief geschiedenisles.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

En dat legde het museum geen windeieren: mede door Beyoncé en Jay Z kon het Louvre het hoge aantal jonge bezoekers vasthouden: meer dan 50 procent was jonger dan 30 jaar, zo meldt NOS.nl. Het vorige record van 9,7 miljoen bezoekers kwam uit 2012. Met het huidige record van 10,2 miljoen bezoekers is het Louvre het drukbezochtste museum ter wereld.

Fun fact: in 2016 bracht Will.i.am het nummer en de video Mona Lisa Smile uit, met tevens het Louvre als decor. Ook toen organiseerde het Louvre een speciale audiotour, die je onder andere langs de Mona Lisa nam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity