R. Kelly wordt strafrechtelijk vervolgd naar aanleiding van documentaire

In de documentaire Surviving R. Kelly beschuldigen meerdere vrouwen de zanger van seksueel misbruik.

rkelly-strafrechtelijk-vervolgd
Earl Gibson IIIGetty Images

R&B-zanger R. Kelly, bekend van nummers als I Believe I Can Fly en Ignition, wordt strafrechtelijk vervolgd door de Amerikaanse staat Georgia. Naar aanleiding van de documentaire-serie Surviving R. Kelly, waarin meerdere vrouwen de zanger beschuldigen van seksueel misbruik en seks met minderjarigen, wordt er nu een onderzoek ingesteld naar het wangedrag van de muzikant. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ.

Beschuldigingen

De nu 52-jarige zanger, wiens echte naam Robert Kelly is, wordt al jarenlang beschuldigd van seksueel misbruik. Zo zou hij seks hebben gehad met minderjarige meisjes en werd hij al eens gearresteerd wegens het bezit van kinderporno. Al die tijd heeft de muzikant de aantijgingen ontkend, en tot op heden is hij daarvoor nog nooit veroordeeld. Nu, met de start van een strafrechtelijk onderzoek, kan daar verandering in komen. Vorig jaar werd in navolging van de Time's Up beweging al de hashtag #MuteRKelly in het leven geroepen, waarmee vrouwen op social media een strafrechtelijk onderzoek eisten naar het wangedrag van de zanger. Nu de documentaire is uitgebracht, die begin deze maand op de Amerikaanse televisiezender Lifetime verscheen, wordt er daadwerkelijk een onderzoek ingesteld.

Vrouwensekte

De beschuldigingen in de docuserie worden onderzocht door een openbaar aanklager en ook is er al contact geweest met meerdere vrouwen die hun verhaal doen in de documentaire. Zo is er volgens TMZ al gesproken met Asanta McGee, een van de vrouwen die zou zijn vastgehouden in het huis van R. Kelly. Er gaan meerdere verhalen de ronde over de zogenoemde "vrouwensekte" van de zanger, waarin vrouwen werden vastgehouden en gehersenspoeld. Zo zouden zij door R. Kelly verplicht zijn geweest te eten, te slapen en seks met hem te hebben wanneer hij dat wilde. Ook moesten ze zich kleden naar Kelly's wil.

Reactie

In het nummer I Admit, dat de zanger vorig jaar uitbracht als reactie op alle beschuldigingen, geeft hij toe seks te hebben gehad met jonge vrouwen, maar trekt hij het idee van een sekte of seksslaven in twijfel. Zo zingt hij 'Wat is de definitie van een cult? Wat is de definitie van een seksslaaf? Ik geef het toe dat ik een aantal vrouwen hier heb die het leuk vinden als ik aan hun haar trek. (...) Sommigen willen geslagen worden,' aldus de songtekst van het 19 minuten durende nummer.

Eerder deze week reageerde R. Kelly ook al op de documentaire, die hij walgelijk zou vinden. Volgens hem is de serie een wraakactie van mensen uit de muziekwereld, weet NOS. Wordt vervolgd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity