Kendall Jenner reageert op alle negatieve commentaren die ze op haar acne-campagne kreeg

Eerder deze maand deelde het model haar 'rauwe verhaal', wat bij velen in het verkeerde keelgat schoot.

kendall-jenner-reactie-ophef-acne-campagne
Isaac BrekkenGetty Images

Begin januari kreeg Kendall Jenner een stortvloed van kritiek over zich heen. Het model is sinds kort het nieuwe gezicht van cosmeticamerk Proactiv, maar die samenwerking maakte ze op een nogal melodramatische manier bekend. Zo kondigde Jenner aan haar meest 'persoonlijke, rauwe verhaal' te delen (en ook moeder Kris prees haar dochter om haar 'moed en kwetsbaarheid'). Daarin vertelde ze in haar jeugd veel last te hebben gehad van acne, en dat ze nu door middel van haar bekendheid jonge meiden die hetzelfde ervaren een hart onder de riem wil steken. Een nobel doel, maar het was de manier waarop de samenwerking werd aangekondigd die bij velen in het verkeerde keelgat schoot. Zo presenteerde ze haar nieuwste modellenklus alsof het om een serieuzer (maatschappelijk) probleem ging, maar het bleek 'slechts' te gaan om een samenwerking met het skincaremerk Proactiv. Nu, twee weken later, reageert het model op alle ophef en legt ze uit waarom de nieuwe campagne zo belangrijk voor haar is.

'Het was voor mij slopend'

In een nieuwe Instagrampost in samenwerking met Proactiv laat Jenner weten dat ze zich ervan bewust is dat er 'grotere problemen spelen in de wereld', maar dat de acne 'slopend' voor haar was in haar tienerjaren. Dat is voor haar de reden dat ze zich wil inzetten voor een product dat meiden zoals zij kan helpen. Kendall vervolgt haar post met:

'Het is iets waarmee ik heb moeten omgaan sinds ik een tiener was en het heeft ervoor gezorgd dat ik me angstig, hopeloos en onzeker voelde. Ik denk dat we als mensen onze onzekerheden niet genoeg met elkaar delen, omdat we nu eenmaal in een tijd leven waar "perfect zijn" de standaard is. We cureren onze levens online en kiezen alleen de perfecte momenten uit om te delen. Ik wil graag een jongere generatie laten zien dat niet alles perfect is. Mijn onzekerheid over mijn acne gaf me een dikke huid, maar ik wens de gevoelens die ik had niemand toe. Ik probeerde op eindeloos veel manieren om van mijn acne af te komen en nu heb ik eindelijk iets gevonden waardoor ik een egale huid heb. Het was een lange rit, maar ik ben blij hoe mijn huid er nu uitziet. Ik had nooit gedacht dat ik zelfverzekerd genoeg zou zijn om een make-uploze foto te plaatsen. Mijn doel hiermee is om het gesprek te openen rondom skin positivity.'

Op de foto bij Jenners Instagrampost poseert het model make-uploos, met een compleet egale huid. Hoewel meerdere mensen van mening zijn dat een foto met een perfecte huid niet bepaald het idee van skin positivity bevordert, heeft Jenner besloten de negatieve commentaren achter zich te laten en het voor Instagram-gebruikers onmogelijk gemaakt om te reageren. Bekijk hieronder de bewuste post van Jenner.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity