Royal baby: alles wat je moet weten over prins Harry en Meghan Markle's eerste kindje

Van de toekomstige koninklijke titel tot mogelijkheden van de naam.

The Duke And Duchess Of Sussex Visit Birkenhead
Neil MockfordGetty Images

Meghan Markle en prins Harry zijn officieel zwanger van hun eerste baby. Vorig jaar mei gaf het royal koppel elkaar het ja-woord, waarna als snel duidelijk werd dat beiden een grote kinderwens hebben. 'Hopelijk zullen we in de nabije toekomst een gezin stichten,' liet prins Harry weten, waarna ook een paar maanden later Meghan het onderwerp uitvoerig besprak. Op 15 oktober werd het grote nieuws naar de buitenwereld gebracht dat het eerste kindje van het koppel onderweg is. Vogue zoekt alles uit wat je moet weten over de royal baby van het royal koppel; van de toekomstige koninklijke titel tot mogelijke babynamen, hier vind je het laatste nieuws.

De uitgerekende datum

Meghan onthulde afgelopen oktober dat ze zwanger is van haar eerste kindje met de Britse prins. Op dat moment was de hertogin van Sussex al ongeveer twaalf weken zwanger. Dit betekent dat Markle in de lente zal bevallen. Meghan verklapte zelf eerder per ongeluk de maand waarin ze zou bevallen, namelijk april. Het jongste kindje prins Louis van prins William en Kate Middleton werd in dezelfde maand geboren in 2018, en zal dus slechts een jaar schelen met Harry en Meghan's baby.

Het geslacht

Nog onbekend is het geslacht van het kindje. Zo liet Meghan eerder deze maand tijdens de Endeavour Fund Awards weten dat zij en Harry niet weten of hun kindje een jongetje of een meisje wordt, en dat ze dit een verrassing willen laten blijven tot aan de geboorte. 'Wat het ook zal worden, het zal nog steeds een verrassing zijn', aldus Meghan. Traditioneel gezien weten leden van het Britse koningshuis zelf niet het geslacht van hun toekomstige baby tot aan de geboorte. En als ze het al weten zullen ze dit normaliter gezien absoluut niet delen met het publiek vóór de geboorte. Zo wisten ook Kate Middleton en prins William niet het geslacht van hun kinderen tot de geboorte. Naar verluidt wist prinses Diana wel dat ze in verwachting was van jongens tijdens haar zwangerschappen van Harry en William.

Wel doen op dit moment verschillende speculaties de ronden over het mogelijke geslacht van de baby. Zo laat US Weekly weten dat prins Harry ooit zei dat iedereen voorspelt dat het een meisje wordt. Tijdens de Royal Tour in Australië, liet een toeschouwer Harry weten dat ze hoopt dat het een meisje zal worden, waarop Harry antwoord: 'Ik ook!'. Kensington Palace zal na de bevalling een persbericht publiceren over het geslacht en gewicht van de baby, inclusief de naam.

De naam

Binnen het Britse koningshuis bestaat de gewoonte een familielid te kiezen waar de naam van de baby op wordt afgeleid - hoewel dit absoluut geen verplichting is. In het land wordt er al volop gespeculeerd over de mogelijke naam van de koninklijke baby. Gesteld wordt dat op dit moment het meeste wordt gespeculeerd over traditionele namen als Victoria, Diana en Alice, of Arthur en Philip. Omdat het geslacht van het kindje dus nog niet bekend is kan het qua naam nog alle kanten opgaan. Wat wel bekend is, is de achternaam van de baby: naar alle waarschijnlijkheid wordt dit 'Sussex', naar hun adellijke titel de Hertog en Hertogin van Sussex, net zoals William en Kate ook hun kinderen de achternaam 'Cambridge' hebben meegegeven.

Plek van bevalling

Tot nu toe is het vrijwel traditie geweest dat leden van het koninklijk huis hun kinderen krijgen in de Lindo Wing bij het Sint Mary's Hospital in Londen. Het blijkt dat Meghan haar kind elders ter wereld wil brengen in tegenstelling tot zowel Kate Middleton als prinses Diana. De keus voor het Frimley Park Hospital in Surrey heeft blijkbaar de voorkeur doordat het ziekenhuis veel dichter in de buurt ligt bij het nieuwe onderkomen van Meghan en Harry bij Frogmore House in Windsor dan het Sint Mary's Hospital midden in het centrum van Londen.

De bevalling

Naar verluidt heeft Meghan Markle specifieke plannen voor de bevalling van haar eerste kindje. Uit een artikel van Vanity Fair blijkt dat Meghan een natuurlijke bevalling wil hebben met een acupunctuur behandelingen, en zou ze gebruik willen maken van een techniek die hypno-birthig wordt genoemd. Deze techniek bevat een specifieke ademhalingsmethode wat zou zorgen voor pijnverlichting tijdens de bevalling. Er wordt zelfs gesproken over de mogelijkheid dat Harry en Meghan een doula zouden inhuren voor hun bevalling, zo meldt The Sun. Een doula biedt niet-medische ondersteuning gedurende de bevalling en de tijd daarna op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Naar verluidt is Meghan op een brede manier opgevoed door haar moeder waarin yoga, mindfulness en aandacht voor de natuur een grote rol speelde waardoor Meghan deze aspecten terug wilt laten komen in haar bevalling.

De koninklijke titel

Harry en Meghans kinderen zijn directe troonopvolgers, maar komen na een groot aantal anderen personen in de lijn van de troonopvolging. Zo is de baby de zevende persoon voor de troonopvolging na koningin Elizabeth, waardoor de titel 'koninklijke hoogheid' zeer onwaarschijnlijk is. Opmerkelijk is dat het kind ook niet de titel prins of prinses zal krijgen. Dit komt door een wet ingevoerd door King George V in 1917. Enkel als Queen Elizabeth een uitzondering maakt kan het kind wel deze titel ontvangen. Zo had eerder enkel het eerste kind van prins William het recht op een titel en besloot Koningin Elizabeth een amendement in te dienen op de wet om ook prins George's broer en zus de titels prinses Charlotte en prins Louis te geven. De kinderen van prins Harry staan technisch te ver verwijderd van de troonopvolging om een dergelijke titel te verkrijgen, maar misschien dat ook hier de koningin een uitzondering voor maakt. Als de nieuwe koninklijke baby een jongen is, krijgt hij een wel de titel van graaf, afgeleid van de titels van zijn vader als graaf van Dumbarton, terwijl een meisje officieel wordt aangeduid als Lady Mountbatten-Windsor.

De peetouders

Het is traditie dat koninklijke kinderen peetouders krijgen toegewezen bij de geboorte. Als Harry en Meghan zich totaal aan de richtlijnen houden, zal de royal baby zelfs vijf tot acht peetouders hebben die zullen bestaan uit een mix van goede vrienden en familieleden. Prins William en Kate zullen waarschijnlijk niet de positie vervullen omdat ze al een zeer belangrijke rol spelen als de tante en de oom van de baby. Geruchten doen de ronde dat niemand minder dan George Clooney de peetvader van het kind zou worden. Clooney is een goede vriend van zowel Harry als Meghan en nam het eerder voor Meghan op tijdens controverses in de media. Clooney maakte echter in een interview voor eens en altijd duidelijk wat de situatie is rondom het peetouderschap van het toekomstige kind van Meghan en Harry. 'Blijkbaar word ik de peetvader van het nieuwe koninklijke kind', zei de acteur, waarna hij al snel verduidelijkte: 'Nee! Dat is niet waar, ik ben vader van een tweeling waardoor ik genoeg heb om me mee bezig te houden!'. Ook zou Serena Williams een kanshebber zijn op het peetouderschap. De tennisster is een goede vriendin van Meghan en was ook aanwezig tijdens de Royal Wedding. Meghans beste vriendin Jessica Mulroney en haar man maken ook een grote kans. De Mulroneys organiseerden naar verluidt geheime diners in Toronto voor het stel toen ze voor het eerst met elkaar gingen daten. Tijdens de bruiloft was Jessica de 'onofficiële' weddingplanner van Meghan en waren haar kinderen de bruidsmeisjes. Een andere optie is Meghan's goede jeugdvriend Benita Litt. Meghan is peettante van haar dochters die tevens bruidsmeisjes waren tijdens de bruiloft. Als de keuze binnen de familie wordt gemaakt zou prinses Eugenie een kans maken, waarmee zowel Harry als Meghan de laatste tijd goed bevriend zijn geraakt. De voormalige stalmeester van prins Charles, Mark William Galloway Dyer, diende als een mentor voor prins Harry in de jaren na de dood van prinses Diana. Harry is de peetvader van zijn zoon Jasper, dus het zou toepasselijk zijn als Dyer peetvader wordt van Harry's eerste kind. Andere toepasselijke mogelijkheden zijn Harry's jeugdvrienden Charlie van Straubenzee en Jake Warren. Harry is de peetvader van Warrens dochter die tevens het jongste bruidsmeisje was op de royal wedding.

De opvoeding

Het gezin zal gaan wonen in een huis buiten de stad genaamd Frogmore Cottage. Niet in de drukke stad dus, maar op een rustige plek omringd door veel natuur. Het huis bezit over grote tuinen, die perfect zijn voor opgroeiende en spelende kinderen. Voor het design van het nieuwe huis haalt Meghan naar verluidt inspiratie uit haar voormalige woning in Toronto dat een warm en neutraal kleurenpalet bevatte van wit, crème-en grijstinten. Wat eerder bekend werd is dat de babykamer van het kindje met milieu-vriendelijke materialen tot stand wordt gebracht.

Onderwijs

Een rapportage van E-News suggereert dat het toekomstige kind van Harry en Meghan een Amerikaanse school in Groot-Brittannië zal bezoeken, waar de lesstof hoofdzakelijk bestaat uit een Amerikaans curriculum. Volgens het Amerikaanse mediakanaal willen Meghan en Harry 'een meer gevarieerde opleiding voor hun kind' en blijkbaar is Meghan 'erop gebrand dat haar kind zich ook volledig bewust is van zijn of haar Amerikaanse afkomst'. De Sunday Times stelt de specifieke school al te weten; de ACS Egham International School in Surrey. De school zou zich focussen op een divers en internationaal programma, met docenten afkomstig uit meer dan vijftig verschillende landen. Een andere optie zou de American School zijn in Londen, hoewel deze school minder dichtbij Frogmore Cottage ligt dan ACS Egham. Het kind zal dus naar alle waarschijnlijkheid niet naar Eton College gaan, de befaamde school voor Britse royals waar ook prins Harry en William in hun jeugd naar school gingen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle