Investeerders Fyre Festival eisen geld van Kendall Jenner

Al de modellen die Fyre Festival destijds promoten, werden gehoord rond de fraudezaak.

Fashion model, Clothing, Fashion, Thigh, Leg, Event, Fashion show, Fashion design, Dress, Joint,
Getty Images

Het was een tijd lang verdacht stil rond de fraudezaak van Fyre Festival dat gedoemd was om te mislukken. Het muziekfestival dat werd verkocht voor 200 euro per kaartje veranderde al snel van een op-en-top-luxe-ervaring tot een armoedig festijn. Toen Netflix een documentaire lanceerde over het desastreuze muziekfestival in de Bahama's, kwam er weer beweging in de zaak. Billboard meldt dat de modellen die destijds het festival gepromoot hebben, via een promovideo op YouTube en meerdere Instagram-posts, gehoord worden rond de fraudezaak. Investeerders eisen nu geld van modellen Kendall Jenner en Emily Ratajkowski.

Grof geld voor Instagram-post

Twee Amerikaanse agentschappen die modellen als Bella Hadid, Hailey Baldwin en Emily Ratajkowski vertegenwoordigen, worden geconfronteerd met dagvaardingen. Ook model Kendall Jenner zal een dagvaarding ontvangen voor haar bijdrage aan het mislukte festival. Zij kreeg naar verluidt maar liefst 250 duizend dollar, omgerekend zo'n 225 duizend euro, per post betaald om het festival te promoten op Instagram. In juni 2017 werd Billy McFarland, oprichter en brein achter het festival, gearresteerd wegens fraude - hij wist investeerders meer dan 26 miljoen dollar, zo'n 21 miljoen euro, in het veelbelovende festival te pompen. In de herfst vorig jaar werd McFarland veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens fraude. Nu blijven ook andere 'medewerkers' niet gespaard van het onderzoek op het drama.

Goedkeuring onderzoek

Gregory Messer, de curator die het faillissement van Fyre Media onderzoekt, kreeg de toelating van het gerecht om de modellenbureaus die de onder andere Ratajkowski en Jenner vertegenwoordigen te dagvaarden. Messer meldt dat McFarland ruim 1,2 miljoen euro aan de agentschappen betaalde in de maanden voorafgaand aan Fyre Festival. En nu kloppen ook de investeerders van het festival aan voor 'hun geld'.

Geld eisen

De curator van het failliete Fyre Festival eist nu geld van de beroemdheden die veel geld hebben verdient met het promoten van het festival. Volgens Variety zijn gisteren de rechtszaken gestart tegen Kendall Jenner (23), Emily Ratajkowski (28) en de band Blink-182. Op papier worden de twee modellen beschuldigd van het vertrouwen van hun fans en volgers te hebben misbruikt. Jenner en Ratajkowski cancelden hun trip naar het beloofde droomfestival zonder dit te communiceren op social media. Blink-182 zou voor hun optreden een half miljoen dollar hebben ontvangen, die de gedupeerde investeerders nu opeisen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity