Kendall Jenner en Hailey Bieber gehoord in fraudezaak rond Fyre Festival

Al de modellen die Fyre Festival destijds promoten, worden nu gehoord rond de fraudezaak.

image
Getty Images

Het was een tijd lang verdacht stil rond de fraudezaak van Fyre Festival dat gedoemd was om te mislukken. Het muziekfestival dat werd verkocht voor 200 euro per kaartje veranderde al snel van een op-en-top-luxe-ervaring tot een armoedig festijn. Nu Netflix een documentaire lanceerde over het desastreuze muziekfestival in de Bahama's, komt er weer beweging in de zaak. Billboard meldt nu dat de modellen die destijds het festival gepromoot hebben, via een promovideo op YouTube en meerdere Instagram-posts, gehoord worden rond de fraudezaak.

Duizenden euro's voor Instagram-post

Twee Amerikaanse agentschappen die modellen als Bella Hadid, Hailey Baldwin en Emily Ratajkowski vertegenwoordigen, worden geconfronteerd met dagvaardingen. Ook model Kendall Jenner zal een dagvaarding ontvangen voor haar bijdrage aan het mislukte festival. Zij kreeg naar verluidt maar liefst 250 duizend dollar per post betaald om het festival te promoten op Instagram. In juni 2017 werd Billy McFarland, oprichter en brein achter het festival, gearresteerd wegens fraude - hij wist investeerders meer dan 26 miljoen dollar, zo'n 21 miljoen euro, in het veelbelovende festival te pompen. Afgelopen herfst werd McFarland veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens fraude. Nu blijven ook andere 'medewerkers' niet gespaard van het onderzoek op het drama.

image
De modellen die Fyre Festival groot maakten via een promovideo op YouTube worden nu ondervraagd.
Instagram

Goedkeuring onderzoek

Gregory Messer, de curator die het faillissement van Fyre Media onderzoekt, heeft de toelating van het gerecht gekregen om de modellenbureaus die de onder andere Ratajkowski en Jenner vertegenwoordigen te dagvaarden. Messer meldt dat McFarland ruim 1,2 miljoen euro aan de agentschappen betaalde in de maanden voorafgaand aan Fyre Festival.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws