Nederlandse prinsessen treden in de voetsporen van modebewuste Máxima

De Nederlandse prinsessen Amalia, Alexia, Ariane erfden duidelijk het modegevoel van koningin Máxima.

Het gaat goed met de Nederlandse prinsessen. Amalia, Alexia en Ariane, de drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima groeien op tot prachtige dames. Vooral de eerst geborene Amalia is met haar vijftien jaar in de bloei van haar leven en dat zie je. Afgelopen weekend maakte de Prinses van Oranje een namiddag tijd in haar drukke tienerbestaan, voor quality time met haar vader koning Willem-Alexander. De prinses, die gek is op de paardensport, bezocht afgelopen weekend Jumping Amsterdam in de RAI waarbij ook prinses Beatrix en prinses Margarita de Bourbon de Parme traditiegetrouw aanwezig waren; een "sportieve" familiebijeenkomst die leuke plaatjes opleverde.

image
Prinses Amalia en Koning Willem-Alexander tijdens Jumping Amsterdam.
Getty Images

Gespot in Máxima's looks

Net zoals ook wij zag heel koninklijk liefhebbend Nederland dat Amalia bijzonder hard op haar oma prinses Beatrix begint te lijken. Amalia kreeg haar uiterlijk zowaar niet van vreemden, de guitige gelaatsuitdrukkingen erfde ze duidelijk van haar vader Willem-Alexander. Haar lange blonde manen en gevoel voor mode kreeg ze van mama Máxima. Naast haar dagelijkse bezoek aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, waar ze school loopt, is Amalia gek op mode. Afgelopen weekend koos de prinses nog voor een casual look met rode ribbroek, donkerblauw colbert en enkellaarsjes en een elegant schoudertasje. De stijl van de koningin-in-spe ontwikkelt zich steeds verder waarbij ze binnen een paar jaar wel eens de fashion-twin van Máxima kan zijn. Zo wordt Amalia wel vaker in kleding van haar moeder gespot - wat wil je al er Valentino-, Natan- en Jan Taminiau-jurken in de garderobe hangen? Vorig jaar doken de drie zussen voor Koningsdag 2018 zelfs in de kledingkast van koningin Máxima. Dat ontdekte modeblogger Josine Droogendijk, auteur van het boek 'De magie van Máxima'. Amalia, Alexia en Ariane droegen toen alle drie een item van Natan, één van Máxima's favoriete ontwerpers.

Bekende designeritems

Op de tachtigste verjaardag van oma Beatrix vorig jaar werd Amalia in een rode jurk van Devotion gespot (rechts op de foto), dat als snel daarna een van de meest populaire jurken van de zomer werd. Ook haar zus Alexia is dol op mode en wijdde ze er zelfs Instagram-account aan. "I don't do fashion... I am fashion", staat er in de bio van Alexia's privé-account te lezen. Grote zus Amalia houdt niet alleen van de koninklijke garderobe van haar moeder. Zelf heeft ze ook een tal van bekende designeritems in haar kledingkast liggen. Zoals haar roze Lady Dior-tas die zo'n drieduizend euro waard is. De favoriete merken van de zussen zijn onder andere Sandro, La Dress, Sissy-Boy, Natan, Zara en H&M.

Passies naast mode

Amalia kan daarnaast een aardig nootje zingen, dit bewees ze al eerder in een filmpje uit 2011 waar ze uit volle borst een sinterklaasliedje meezingt. Zoet! Een gouden stem die perfect in een musical past. Ideaal want Amalia volgt musicalles op school en ze speelt piano waarmee ze nu en dan optreedt. Net zoals haar zussen wordt Amalia Nederlandstalig, Spaanstalig en Engelstalig opgevoed. Of ze al in de verschillende talen kan zingen, is niet zeker. Al heeft ze wel een Musical.ly-account, een soort social media-platform waarbij tieners hun playback-kunsten delen. Naast al het zingen is Amalia erg sportief; ze hockeyt als sinds haar zevende en probeert elk moment vrije tijd die ze heeft met haar paard Safary door te brengen, waarmee ze in 2016 zelfs in het geheim aan een wedstrijd heeft deelgenomen. De passie voor deze hobby's deelt ze met haar zussen, al tokkelt Alexia ook op de gitaar en houdt prinses Ariane van tekenen en jazz ballet. Één ding is zeker; hun gedeelde passie voor mode erfden ze van koningin Máxima, al heeft elke prinses zo haar eigen stijl. Een grote kans dus dat we in de toekomst de designer looks van deze graag geziene jonge royals zullen bespreken.


Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima