Gigi Hadid aangeklaagd voor gebruik van eigen foto's op Instagram

Het half-Nederlandse model Gigi Hadid is aangeklaagd door een New Yorks agentschap.

Fashion model, Fashion, Clothing, Orange, Fashion show, Beauty, Runway, Street fashion, Outerwear, Blond,
Getty Images

Is het niet Bella Hadid die door haar vriendje Abel Tesfaye op de foto wordt gezet, dan is het wel Gigi Hadid die op elke mogelijk manier voor de lens staat. Allemaal goed en wel. Tot het half-Nederlandse model Gigi Hadid die beelden voor haar eigen privégebruik inzet. Hadid is nu aangeklaagd voor het gebruik van een foto die ze in oktober op haar sociale media plaatste. Het topmodel deelde destijds meteen haar mening over deze kwestie op Instagram met haar toen 43 miljoen volgers. Het bedrijf heeft er zelfs een proces van gemaakt wegens schending van auteursrechten.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Voor de rechter

De aanklager Xclusive-Lee beweert dat Gigi meer dan vijftig beelden op haar Instagram-account plaatste zonder over de rechten te beschikken. 'Hadid wist dat het kopiëren en plaatsen van foto's op social media van haarzelf of anderen niet mocht omdat ze geen licentie of toestemming van degene met copyright had', dat meldt de Amerikaanse website Buzzfeed. Het New Yorks beeldagentschap sleept hiervoor Gigi voor de rechter. Dat Gigi helemaal klaar is met paparazzi is duidelijk, zo liet het model in oktober 2018 merken in een Instagram-betoog.

'Ik heb donderdag van mijn management gehoord dat ik aangeklaagd wordt voor mijn, nu verwijderde, Instagram-foto. Voor de foto heb ik geposeerd en lach ik voor de camera, omdat ik begrijp dat het zijn baan is en hij ervoor betaald krijgt. Meestal is dit niet zo en word ik op elk moment en vaak voor mijn huis lastiggevallen.'

Ze vervolgt: 'Ontelbare dagen heb ik thuis gezeten, omdat ik niet wil dat er zomaar een foto van mij genomen wordt. Ik wil zo normaal mogelijk leven.' Het is momenteel niet duidelijk voor hoeveel geld de 23-jarige Hadid wordt aangeklaagd. Fotorechten en beroemdheden; twee woorden die niet hand in hand gaan. Onder andere Kim Kardashian West, Jennifer Lopez en 50 Cent hebben een rechtszaak aan hun been voor het gebruik van beelden die niet rechtenvrij waren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Gigi Hadid