De schaar erin! Emily Ratajkowski debuteert een dramatische pixie-cut tijdens fashionweek

Het haar van Emily Ratajkowski maakt haar meer boyish van look dan bombshell

Valentino: Front Row - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2018
Getty ImagesGetty Images

Ieder jaar bij fashionweek gaat er wel weer een model voor de bijl met korter dan kort haar: dit keer Emily Ratajkowski voor de show van de veelbelovende nieuwkomer Tomo Koizumi tijdens New York Fashion Week. Zijn werk wordt gezien als radicaal, een game-changer, en hetzelfde kan gezegd worden van Ratajkowski's look. Het lijkt bijna een buzz-cut, maar dan nog een paar centimeter langer en meer choppy gehouden. Hoewel ze haar bombshell-status bijna aan de wilgen kan hangen met deze nieuwe hairdo – die meer androgyn en cool is – droeg ze wel een dromerige jurk met hoge splits.

Fashion model, Fashion, Clothing, Fashion show, Haute couture, Dress, Shoulder, Fur, Fashion design, Fur clothing,
Getty Images

Boyish haar

Dit buzz-moment speelde zich af in de kelder van Marc Jacobs’ Madison Avenue store. In de line-up van de show waren er meerdere bekende gezichten te zien, waaronder Ratajkowski, maar ook Bella Hadid, Karen Elson, Joan Smalls, en Gwendoline Christie. Hair-pro Guido Palau nam ze allemaal onder handen, maar bij Ratajkowski had hij zich duidelijk uitgeleefd. Voor Palau draaide het om zoeken naar balans in de zee aan highlighter-kleurige (naast wit) tule: 'De kleding is vrij over-de-top, dus ik wilde daar niet de strijd mee aangaan', vertelde hij backstage aan Vogue.com: 'Maar ik wilde het ook niet zo simpel maken dat de meisjes bijna verdwenen in de kleding.' Uiteindelijk besloot hij daarom om voor een contrast te kiezen op de hyper-vrouwelijkheid van de speelde designs met een meer gestroomlijnde crop. Mét een edgy twist: een rommelige micro-fringe. Hij legt verder uit: 'Er zit veel textuur in de kleding, dus ik wilde dat het silhouet van het hoofd een heldere vorm zou hebben. De choppy bangs en de make-up erbij maakt het een beetje boyish.' Niet te klassiek, waarbij die pony het geheel persoonlijkheid geeft. We moeten zeggen, Ratajkowski komt er beslist mee weg. Durf jij deze lente?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity