Ja Rule wil na het desastreuze Fyre een nieuw muziekfestival organiseren

De rapper probeert het opnieuw met de lancering van het zogeheten ICONNic Festival.

ja-rule-fyre-festival
Larry Busacca/PWGetty Images

Vorige maand lanceerde Netflix de documentaire over het desastreuze Fyre Festival, het "luxueuze" festival uit 2017 op de Bahama's dat compleet mislukte en vervolgens viraal ging. Door deze documentaire kwam het muziekfestival weer in opspraak en werden de modellen die destijds het festival gepromoot hebben, gehoord rond de fraudezaak. Rapper Ja Rule was één van de organisatoren van het festival, samen met de inmiddels schuldig gevonden ondernemer Billy McFarland. Het lijkt erop dat Fyre Festival een comeback wil maken, want Ja Rule heeft zojuist bekendgemaakt een compleet nieuw muziekfestival te willen organiseren.

ICONNic Festival

Na de verschijning van de documentaire wil de 42-jarige rapper nu opnieuw een muziekfestival organiseren, ondanks het debacle rondom Fyre. 'Ik ben van plan het ICONNic Festival op te zetten,' laat hij weten aan Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Ja Rule wil daarmee verwijzen naar zijn nieuwe app, genaamd ICONNic, die gebruikers in de mogelijkheid biedt bekende artiesten te boeken, wat ook het originele plan was rondom Fyre. Zo was het in eerste instantie de bedoeling dat Fyre een app moest worden, die Ja Rule ontwikkelde in samenwerking met McFarland. Om die op een feestelijke manier te lanceren werd Fyre Festival in het leven geroepen.

Flashback

Het nieuwe muziekfestival van Ja Rule is een kopie van Fyre, dat werd aangeprezen als het meest exclusieve en luxueuze festival ooit, met de beste dj's en bekende modellen als Kendall Jenner, Hailey Baldwin en Emily Ratajkowski. Op social media werd het festival groots gepromoot, waardoor mensen extreem hoge verwachtingen kregen van het evenement. Het bleek echter één grote illusie. Bij aankomst troffen bezoekers van het festival een enorme chaos aan op het eiland. Chique bungalows waren in feite noodtenten die gebruikt werden bij orkaanrampen, luxe maaltijden waren droge boterhammen met kaas en het ontbrak aan de benodigde voorzieningen als water en medische zorg. De enige oplossing was het muziekfestival afblazen, met grote schulden tot gevolg (ongeveer 21 miljoen euro). McFarland werd in oktober 2018 veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens fraude.

'Het is het meest iconische festival dat er nooit heeft mogen zijn,' is Ja Rule's reactie tegenover TMZ. De rapper geeft toe de documentaire niet gezien te hebben, omdat hij simpelweg vindt genoeg geleden te hebben. 'Ik vind er niets grappigs aan, het breekt mijn hart' vertelt hij. 'Ik wilde dat het speciaal zou worden en het is helaas anders gelopen.' Voor het nieuwe ICONNic Festival heeft hij nieuwe hoop, maar we betwijfelen of er iemand is die een kaartje durft te kopen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity