Prins William en prins Harry splitsen hun hofhouding op

De koninklijke broers krijgen zeer binnenkort al hun eigen huishouding, nog voor de komst van de royal baby.

prins-william-prins-harry-hofhouding
Neil MockfordGetty Images

Binnenkort zal er een grote verandering plaatsvinden binnen de Britse koninklijke familie. Zo worden de tot nu toe gezamenlijke hofhouding van prins William en prins Harry opgesplitst. Dat nieuws werd vandaag bevestigd in een officieel statement waarbij de koningin heeft ingestemd met deze beslissing. De hofhouding zal in de lente worden opgericht onder het toeziend oog van koningin Elizabeth en prins Charles.

Opgesplitst

Prins William en prins Harry krijgen beide hun eigen hofhouding, die ze nu nog delen. De keuze voor de splitsing zouden William en Harry al begin vorig jaar gemaakt hebben, nog voordat Harry in het huwelijksbootje stapte met Meghan. Reden voor de splitsing zouden de grote verschillen in de verantwoordelijkheden en werkzaamheden van de prinsen zijn. Zo zou William als hertog van Cambridge zich steeds meer bezighouden met zijn taken als toekomstig staatshoofd. Daarnaast zou de verhuizing van Harry en Meghan een rol spelen bij de opsplitsing. Zo zullen de hertog en hertogin van Sussex deze maand al hun intrek nemen in hun nieuwe verblijf Frogmore Cottage in Windsor, nog voordat Meghan is uitgerekend (in april). Tot op heden woont het koninklijke stel in Nottingham Cottage, naast William en Kate Middleton in Kensington Palace.

Nieuwe team

Volgens The Sunday Times heeft vader prins Charles de opsplitsing van de hofhouding goedgekeurd, tenzij het problemen en extra kosten met zich meebrengt. Al is het volledig nieuwe team van de Sussexes nog niet aangekondigd. Het is wel al bekend dat in het team van prins Harry en Meghan Markle een oude bekende zit. Sara Latham is aangesteld als Head of Communication voor de hertog en hertogin van Sussex, en rapporteert rechtstreeks aan de communicatiesecretaris van The Queen, Donal McCabe. Sara was Hillary Clintons adviseur tijdens haar presidentiële campagne in 2016. Ze werkte al eerder voor Bill Clinton in het Witte Huis in de jaren negentig. De Amerikaanse Latham heeft al ervaring in het Verenigd Koninkrijk, zo was de adviseur over overheidsaangelegenheden bij Microsoft Europe en van 2005 tot 2006 was zij speciaal adviseur van Tessa Jowell, de Britse minister van Cultuur, Media en Sport. Ook William en Kate kunnen op twee nieuwe leden in hun team rekenen. Zoals Jason Knauf die is benoemd tot Senior Adviseur die de verantwoordelijkheid heeft om het koninklijke paar te adviseren over hun liefdadigheidsinitiatieven. Christian Jones is aangesteld als communicatiesecretaris van de hertog en hertogin van Cambridge.

Frogmore Cottage

In maart zullen Harry en Meghan verhuizen naar Frogmore Cottage in Windsor, waarmee het koninklijke stel Londen verlaat. In november werd de verhuizing bekendgemaakt. Eerder werd gedacht dat het stel een groot appartement in Kensington Palace zouden betrekken voor de komst van hun baby in april, net zoals William en Kate hebben gedaan. Frogmore Cottage is gelegen op het landgoed van Frogmore House, de locatie van de receptie en het feest van Harry en Meghans royal wedding op 19 mei vorig jaar. De Britse pers meldde vorige maand nog dat de plannen voor de kinderkamer in hun nieuwe woning al zo goed als rond waren. Zo kozen Harry en Meghan voor een milieuvriendelijke kinderkamer met naar verluidt veganistische en biologische verf.

Frogmore Cottage is het nieuwe huis van Meghan Markle en prins Harry
Frogmore Cottage.
Getty Images
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity