Jackie Kennedy's zus Lee Radziwill overlijdt op 85-jarige leeftijd

Het mode-icoon stierf afgelopen vrijdag in haar huis in Manhattan.

lee-radziwill
Getty Images

De immer geliefde wijlen Jackie Kennedy was een populaire first lady, en bovendien een waar stijl-icoon. Ook haar zus Lee Radziwill was een vrouw met stijl. Dit weekend werd bekend dat de zus van de voormalige first lady afgelopen vrijdag is overleden op 85-jarige leeftijd middels een natuurlijke doodsoorzaak, zo bevestigt haar dochter Anna Christina Radziwill tegenover de New York Times.

Lee en Jackie in de jaren
Getty Images

Mode-icoon

Radziwill werd op 3 maart 1933 geboren als als Caroline Lee Bouvier in New York, waar ze met haar zus Jacqueline (Jackie) opgroeide. Later trouwde Radziwill met een Poolse adelman genaamd Stanislas Radziwill. Lee was schrijfster, voor een korte tijd actrice, interieurontwerper en werd uiteindelijk een ambassadeur voor het merk Giorgio Armani waar ze ook werkte voor PR en evenementen van het modehuis. Ze was bevriend met een eclectische groep artiesten, waaronder schrijver Truman Capote en kunstenaar Andy Warhol, en toerde ooit met de Rolling Stones. Later ten tijden van Kennedy’s presidentschap bleef Lee de steun en toeverlaat van haar zus. Zowel Jacky als Lee waren geïnteresseerd in de mode-industrie. Radziwill was dan ook fervent bezoeker van menig fashion week waar ze immer front-row de nieuwst collecties aanschouwde. Radziwill werd dan ook beschouwd als een waar mode-icoon vanwege een elegantie en verfijning die ze niet alleen met haar persoonlijke stijl demonstreerde, maar ook door haar werk als binnenhuisarchitect.

Lee en Jackie in de jaren ’70 in Italië.
Ron GalellaGetty Images

'Elegante vrouw'

Giorgio Armani herinnert zich Radziwill als een bijzonder persoon: 'Ze was een uiterst elegante vrouw. Toen ik haar in de vroege jaren tachtig ontmoette, had ik de indruk dat zij op een zeer ironische manier de Amerikaanse aristocratie vertegenwoordigde. Haar stijl was een een combinatie van gemak en verfijning, spontaniteit en respect voor de regels', zo meldt de ontwerper aan Women's Wear Daily. Tory Burch noemde een handtas naar haar vriendin Radziwill en putte hiervoor inspiratie uit een collectie van botanische prenten die Radziwill haar eerder had gegeven. Tegenover WWD stelt Burch dat Radziwill 'een van de beste stijliconen van haar tijd was. Zij was een constante bron van inspiratie voor zovelen. Wat ik het meest bewonderde was dat ze vreselijk grappig was met perfecte timing en altijd hilarische oneliners had. Ik voel me een gelukkig mens dat ik haar heb mogen leren kennen. Ze was een goede vriendin.' De begrafenisplannen van de familie moeten nog bekend worden gemaakt, maar het is zeker dat haar familie, vrienden en de hele modewereld treuren om het verlies van Lee Radziwill.

Lee-Radziwill-Armani-Privé-show-2015
Lee Radziwill tijdens de Armani Privé show in 2015
Jean CatuffeGetty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity