Meghan Markle krijgt nieuwe koninklijke rol tijdens Internationale Vrouwendag

De Hertogin van Sussex ontvangt een bijzondere nieuwe positie van Queen Elizabeth.

Clothing, Street fashion, Fashion, Outerwear, Fashion model, Blazer, Snapshot, Footwear, Dress, Formal wear,
Getty Images

Vandaag, op Internationale Vrouwendag, heeft koningin Elizabeth een mooi gebaar gemaakt naar Meghan Markle. Queen Elizabeth besloot Meghan Markle tot vice-president te benoemen van haar Commonwealth Trust. Dit is een organisatie waarvan de koningin de patroonheilige is en prins Harry de president. De organisatie, die als doel heeft jonge leiders over de hele wereld met elkaar te verbinden, zal vanaf nu mede door Meghan worden geleid.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Meghans nieuwe rol

Via social media liet Kensington Palace vandaag weten dat de Britse koningin deze nieuwe koninklijke positie aan Meghan geeft. Voorzitter van de Commonwealth Trust Nicola Brentall, stelde in een verklaring verheugd te zijn over de nieuwe positie van Meghan: 'We zijn bijzonder verheugd dat de eerste gelegenheid om formeel samen te werken met Hare Koninklijke Hoogheid komt op Internationale Vrouwendag. Dit staat perfect in verband met onze focus op het versterken van het werk en bij te dragen aan diegene die het verst van de macht verwijderd zijn. Vrouwen in de gemenebest en de wereld worden vaak geconfronteerd met grote belemmeringen voor succes. We zijn dan ook erg blij dat we de steun van onze vice-president hebben om anderen te helpen deze obstakels te overwinnen.'

The Duchess Of Sussex Joins A International Women's Day Panel Discussion
WPA PoolGetty Images

Wereldwijd feminisme

De eerste taak die Meghan zal uitvoeren als nieuwe vice-president, is het voorzitten van een Internationale Vrouwendag panel dat georganiseerd wordt door de organisatie. Samen met Brits topmodel Adwoa Aboah, voormalig premier van Australië Julia Gillard en Schotse zangeres Annie Lennox ging Meghan vanmiddag in gesprek over vrouwen-empowerment en de rol die internationale vrouwendag daarin kan spelen. 'Het gaat over wereldwijd feminisme waar we zowel mannen als ook jongens in moeten betrekken', liet de hertogin weten. Voor de gelegenheid was Meghan gehuld in een zwart-witte jurk met col-element van Reiss, een zwarte blazer van Alexander McQueen en combineerde Meghan haar look met een zwarte tas van Stella McCartney en Manolo Blahnik pumps.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle