Deze achternaam krijgt prins Harry en Meghan Markle's royal baby

Hoewel er verschillende mogelijkheden zijn, is deze optie de meest aannemelijke.

image
Getty Images

Prins Harry en Meghan Markle waren gister aanwezig tijdens een officiële ceremonie van Commonwealth Day, waar Meghan Markle in een originele zwangerschapslook verscheen direct afkomstig van de catwalk. Binnenkort zal het royal koppel niet meer allen zijn waar de komst van hun royal baby steeds dichterbij komt. Er wordt heel wat gespeculeerd over hoe de komst van het nieuwe kindje er uit zal zien, zo ook welke achternaam het kind zal dragen.

Traditie

Ook al weet nog niemand honderd procent zeker wat de achternaam van het kind zal worden, er zijn zeker enkele tradities en patronen als het gaat over het kiezen van een achternaam binnen de Britse koninklijke familie. Fans van The Crown weten dat de koninklijke familie de naam Windsor draagt. Koningin Elizabeth maakte eerder echter de beslissing om haar kinderen de achternaam Mountbatten-Windsor te geven, zodat ook de achternaam van haar echtgenoot prins Philip een vermelding kreeg. Theoretisch gezien zou dit inhouden dat alle kinderen van het koninklijke huis deze achternaam dragen, maar niets is minder waar.

Titel

Diana besloot haar kinderen de achternaam te geven afgeleid van de titel van hun vader, Prins van Wales. De prinsen gaan dus door het leven als William Wales en Harry Wales. Deze zelfde constructie werd gekozen door Kate Middleton en prins William die hun kinderen de achternaam Cambridge gaven. Zo liet koninklijk expert Marlene Koenig aan Town & Country weten dat: 'Zowel George als Charlotte gebruiken Cambridge op dit moment als hun achternaam op school.' Dit betekent dat de kans groot is dat ook prins Harry en Meghan hetzelfde zullen doen met hun kind, en wel met de naam Sussex omdat Harry en Meghan de hertog en hertogin van Sussex zijn. Harry en Meghan kunnen er ook voor kiezen hun kind helemaal geen achternaam te geven, maar de koninklijke titel te gebruiken als volledige naam. Zo stelt Koenig: 'In het dagelijks leven gebruiken royals vaak helemaal geen achternaam. Ze gebruiken slechts hun voornaam met hun titel. Dit staat ook zo geschreven op hun paspoorten.'

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle