Koningin Elizabeth verbiedt Harry en Meghan om volledig onafhankelijk te zijn

Volgens bronnen zou het Britse koninklijke stel los willen breken van Buckingham Palace.

prins-harry-meghan-markle-onafhankelijk
Samir HusseinGetty Images

Al voor het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle gingen de geruchten de ronde dat Meghan alles in zich heeft om het traditionele Britse koningshuis volledig op zijn kop te zetten. Hoewel is gebleken dat Meghan zich grotendeels netjes aan de regels houdt, zijn er toch een aantal dingen die erop wijzen dat Harry en Meghan afwijken van de eeuwenoude Britse protocollen. Zou zouden de hertog en hertogin van Sussex compleet onafhankelijk willen zijn van Buckingham Palace. Maar daar heeft koningin Elizabeth een stokje voor gestoken, zo beweert koninklijk expert Roya Nikkhak van The Sunday Times.

Geen onafhankelijkheid

Vorige week werden de koninklijke huishoudens van prins Harry en prins William van elkaar gescheiden, waarmee Harry en Meghan hun eigen koninklijke staff konden aannemen. Ook verhuizen de twee binnenkort, nog voor de geboorte van de royal baby, naar Frogmore Cottage in Windsor. Een bron vertelt nu aan The Sunday Times dat Harry en Meghan hiermee hadden gehoopt volledig onafhankelijk te worden van Buckingham Palace, zodat zij beslissingen kunnen maken zonder toestemming van koningin Elizabeth. Ook vertelt de bron dat koningin Elizabeth haar vetorecht heeft gebruikt en de plannen van het koppel van de tafel heeft geveegd. Zo vertelt de bron:

'Zij wilden dat hun huishouden volledig onafhankelijk zou worden van Buckingham Palace, maar dat is hen verboden. Er bestaat een institutionele structuur die verbiedt om die mate van onafhankelijkheid te hebben binnen het Britse koningshuis. Het is goed om de hertog en hertogin van Sussex onder de regelgeving van Buckingham Palace te houden, zodat zij niet zomaar hun eigen ding kunnen doen.'

Zo zouden Harry en Meghan hebben gehoopt op volledige koninklijke vrijheid, maar dat gaat dat volgens koningin Elizabeth niet gebeuren, weet Nikkhah. Ook al wonen de twee straks in Windsor met hun eigen huishouding, ze behouden een eigen vertrek in Buckingham Palace voor als zij daar koninklijke werkzaamheden moeten uitvoeren. En dat onder het toeziend oog van koningin Elizabeth.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle