Prinses Eugenie en Jack Brooksbank maken eerste koninklijke verschijning sinds hun bruiloft

De twee, die in oktober vorig jaar trouwden, hadden zojuist hun eerste koninklijke bezoek als getrouwd koppel.

prinses-eugenie-jack-brooksbank-eerste-koninklijke-verschijning
WPA PoolGetty Images

In oktober 2018 vond de tweede royal wedding van het jaar plaats: de bruiloft van prinses Eugenie en Jack Brooksbank. Hoewel het koppel onderdeel uitmaakt van de Britse koninklijke familie, zijn Eugenie en Jack - in tegenstelling tot prins Harry en Meghan Markle - geen werkende royals. Dat betekent dat zij dus geen koninklijke taken uitvoeren en bezoeken brengen aan organisaties en instanties. Dat het stel nu een publieke verschijning maakt, is dan ook een vrij bijzonder fenomeen.

Eerste koninklijke bezoek

Donderdag bezochten Eugenie en Jack samen met Eugenie's vader prins Andrew het Royal National Orthopaedic Hospital in Londen, wat hun eerste koninklijke bezoek als getrouwd koppel betekent. De Britse royals bezochten het ziekenhuis om een nieuw deel van het gebouw te openen, de zogeheten Stanmore Building. Samen met haar vader presenteerde Eugenie het nieuwe gebouw, en Jack was mee om zijn vrouw bij te staan. De prinses was gekleed in een crèmekleurige jurk met gouden knopen en een zwarte clutch met grote ring van Chloé.

The Duke of York Visits The Royal National Orthopaedic Hospital
Prinses Eugenie en prins Andrew tijdens de opening.
WPA PoolGetty Images

Nieuwe rol

Het koninklijke bezoek was een goede match voor Eugenie. Zo onderging de prinses een operatie voor scoliose, een aandoening waarbij de wervelkolom één of twee zijwaartse kromming(en) vertoont, toen ze nog maar twaalf jaar oud was, weet Harper's Bazaar. Niet alleen mocht Eugenie een belangrijk onderdeel uitmaken van de opening, ook is de prinses patroon geworden voor de Royal National Orthopaedic Hospital Charity. Daarover zei ze tijdens de opening: 'Het is een grote eer om hier vandaag te zijn. Ik voel dat mijn botten en mijn bloed onderdelen zijn van dit gebouw. Tijdens dit bezoek heb ik geleerd dat we allemaal iets delen met dit gebouw, en dat is dat we het erg belangrijk vinden. Vandaag ben ik blij om te melden dat ik de nieuwe patroon ben van de RNOH charity.'

De kans is niet bepaald groot dat we Eugenie en Jack binnenkort nog een keer gaan zien tijdens een formeel bezoek. Daarentegen zijn zij wel aanwezig bij familie-aangelegenheden van de royal family, zoals Trooping the Colour in juni.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity