Justin Bieber wordt beschuldigd van de ondergang van dit natuurgebied in IJsland

De zanger zou verantwoordelijk zijn voor een stormvloed aan toeristen in het kwetsbare Fjaðrárgljúfur-gebied.

justin-bieber-natuur-ijsland
GothamGetty Images

Hoewel het een tijdje heel goed leek te gaan met Justin Bieber - zijn verloving met model Hailey Baldwin, een covershoot voor de Amerikaanse Vogue en de lancering van zijn eigen kledinglijn Drew House - heeft de zanger de afgelopen weken een paar tegenslagen te verwerken gehad. Zo zou Bieber momenteel worden behandeld voor mentale problemen en is mede daardoor de bruiloft met Hailey uitgesteld. Daarbij komt dat de zanger nu wordt beschuldigd van de verwoesting van een natuurgebied in IJsland.

Videoclip

In 2015 reisde Bieber af naar IJsland om daar de videoclip van zijn nummer "I'll Show You" op te nemen. Dat deed de zanger in het adembenemende natuurgebied Fjaðrárgljúfur, een kloof die bekend staat om zijn konkelende rivier, ruige rotspartijen en groene bossen. Een woordvoerder van de zogeheten Environmental Agency of Iceland, een IJslandse organisatie die zich inzet voor het milieu en de natuurgebieden van het land, heeft nu gezegd dat die muziekvideo voor een stormvloed aan toeristen heeft gezorgd in het normaal zo vredige natuurgebied. Het gaat om onderstaande video:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De stijging in het aantal toeristen is desastreus voor het kwetsbare natuurgebied, weet Lonely Planet. Zo zou het 'grote schade hebben aangericht aan de fragiele vegetatie', waardoor de autoriteiten gedwongen werden het gebied tijdelijk af te sluiten voor bezoekers. De IJslandse kloof is in ieder geval tot juni gesloten voor publiek, met de hoop dat de natuur zich in die tijd weet te herstellen. Hoewel het lastig is om Bieber aan te wijzen als schuldige, kan het voorval wellicht als voorbeeld dienen voor andere bekende artiesten om in de toekomst geen videoclips meer op te nemen in beschermde natuurgebieden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity