Douze points? Madonna treedt op tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv

De zangeres gaat het Songfestival-podium in Tel Aviv betreden, meldt de Israëlische staatsomroep.

madonna-eurovisie-songfestival-tel-aviv
Jeff Kravitz/BBMA2016Getty Images

Over een maand is het zover: van 14 t/m 18 mei vindt het 64e Eurovisie Songfestival plaats. Deze keer in Tel Aviv, Israël. Het belooft een spectaculaire show te worden - en niet alleen door onze inzending Duncan Laurence, die in de tweede halve finale op 16 mei zijn nummer Arcade gaat voordragen. Ook zal de finale van het jaarlijkse Songfestival op zaterdag 18 mei zijn voorzien van de nodige entertainment tussen de optredens door. Zo zal niemand minder dan Queen of Pop Madonna een show geven, zo bevestigt de Israëlische staatsomroep KAN.

Queen of Pop

Er gingen al langere tijd geruchten de ronde dat Madonna een concert zou geven in Tel Aviv, maar op een later moment werd gezegd dat de zestigjarige zangeres zich toch had teruggetrokken. De reden zou discussie rondom haar liedkeuze zijn geweest. Zo wilde "Madge" een nieuw nummer over de Amerikaanse politiek voordragen, maar dat zou niet in goede aarde zijn gevallen bij de organisatie van het Songfestival, weet NU.nl. Nu blijkt er een compromis te zijn gesloten, want Madonna reist toch af naar de Israëlische stad om een optreden te geven tijdens de show. Naar verluidt brengt ze haar nieuwe nummer alsnog ten gehore, maar zal ze daarnaast één van haar oude hits zingen. En dat doet de poplegende niet zomaar. Zo zou de zangeres maar liefst een miljoen dollar (omgerekend 890.000 euro) ontvangen voor haar show, inclusief een entourage van zo'n 160 mensen. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz. Het optreden van Madonna tijdens het Songfestival zal de vierde keer worden dat de zangeres naar Israël afreist.

Douze points

Het Eurovisie Songfestival wordt dit jaar voor de 64e keer georganiseerd. Na de winst van de Israëlische zangeres Netta in 2018 vindt het jaarlijkse spektakel nu plaats in Tel Aviv. Voor Nederland doet de singer-songwriter Duncan Laurence mee, die zijn nummer Arcade tijdens de tweede halve finale op donderdag 16 mei zal vertolken. Naar verluidt maakt Laurence een grote kans om de winst binnen te halen. Zo is de zanger een van de favorieten bij de bekende "bookmakers", die ieder jaar de uitkomst van het festival voorspellen (en er bijna nooit naast zitten).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity