Waarom we geen onthullende foto van de royal baby vlak na de geboorte zullen zien

Een koninklijke fotograaf vertelt hoe de hertog en hertogin van Sussex hun baby aan de wereld zullen tonen.

The Duke And Duchess Of Sussex Visit Birkenhead
Richard Martin-RobertsGetty Images

Meghan Markle en prins Harry verwachten op elk moment de komst van hun eerste kindje. De hoogzwangere Meghan is deze maand uitgerekend, en de wereld wacht gretig op het zien van haar eerste royal baby. Iedereen kan dan ook niet wachten op dat ene fotomoment, vlak na de bevalling waar de ouders het kind vol trots aan de wereld tonen. Nu blijkt echter dat het zeer onwaarschijnlijk is dat een dergelijke onthullende foto van de baby wordt getoond vlak na de geboorte, zo stelt een koninklijke fotograaf.

Privé gelegenheid

Tijdens de eerdere bevallingen van Kate Middleton kon de wereld vrij snel de royal baby aanschouwen, door een fotomoment van het koppel en hun kind buiten het ziekenhuis. Koninklijke fotograaf Tim Rooke heeft alledrie de baby's van Kate Middleton gefotografeerd, voor het St. Mary's ziekenhuis in Paddington in Londen. In een interview met de Britse Cosmopolitan stelt de fotograaf echter dat hij deze procedure niet verwacht bij Meghan en Harry. Zo stelt hij dat de kans zeer groot is dat Harry en Meghan een tijd zullen wachten voordat ze hun kind aan de buitenwereld tonen: 'Ik denk niet dat we hetzelfde fotomoment zullen krijgen met de baby van de hertogin van Sussex. Ik denk zelfs dat de baby niet publiekelijk zal worden getoond, maar tijdens een privé gelegenheid.' De reden voor deze verwachtingen zijn het gevolg van een gebrek aan informatie van het paleis: 'Tijdens Kate's zwangerschappen waren we op dit punt allang gebriefd door het paleis, maar voor Meghans bevalling hebben we nog geen informatie gekregen', aldus de fotograaf.

Thuis bevallen

Naar alle waarschijnlijkheid zal Meghan Markle niet in het traditionele St. Mary ziekenhuis bevallen, maar in haar nieuwe huis Frogmore Cottage waar het koppel vorige week naartoe verhuisde. 'Voor de andere drie geboortes van Kate Middletons kinderen waren er op dit moment ook al allerlei parkeer- en bezoekersbeperkingen bij het ziekenhuis, daar is nu geen sprake van. Meghan en Harry zijn al verhuisd naar Frogmore Cottage, dus waarom zouden ze naar een ziekenhuis in West-Londen komen om de baby te krijgen?', zo stelt de fotograaf. Eerder deze week werd bekend dat Meghan een geheel vrouwelijk team van doktoren heeft gekozen die haar bevalling zullen begeleiden, tegen de protocollen van het Britse koningshuis in. Waar en wanneer de royal baby voor het eerst publiekelijk wordt getoond is dus nog onduidelijk. Misschien zal het eerste kiekje van het kindje worden getoond via het nieuwe Instagram-account van de hertog en hertogin.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle